3 vinkkiä velkojen maksuun

3 vinkkiä velkojen maksuun

3 vinkkiä velkojen maksuun | Postaus sisältää affiliatelinkkejä, linkit merkitty *-merkillä.

Jos sinulle on kertynyt velkoja ja haluaisit niistä eroon, on muutamia tapoja, miten voit toimia. Ensin on selvittävä, minne kaikkialle sinulla on velkaa ja kuinka paljon. Tarkista myös paljonko sitä on vielä jäljellä, millä korolla ja ehdoilla.

3 vinkkiä velkojen maksuun

Vinkki 1

Voit käyttää velkojen vyöryttämistaktiikkaa, jossa tarvitset vähän ylimääräistä rahaa. Mistä saat vähän ylimääräistä kuukausittain? Voit ottaa siivun esim. 5 minuutin budjettimallista™ säästö-, kulutus- tai opiskelubudjeteistasi.

Numeroi velkasi ja aloita takaisinmaksu siitä, jonka takaisinmaksuaika on lyhyin. Tässä esimerkki Maijan veloista:

  • MasterCard-velka: 300 € (50 €/kk) – takaisinmaksuaika 6 kk
  • Visa-velka: 1100 € (100 €/kk) – takaisinmaksuaika 11 kk
  • Jysk-osamaksu: 1600 € (100 €/kk) – takaisinmaksuaika 16 kk

Maijan velkojen takaisinmaksuaika olisi yhteensä 16 kk eli n. 1,5 vuotta. Maijalla on tässä esimerkissä saanut kasaan 50 €/kk ylimääräistä, jolla hän lyhentää MasterCard-velkaansa. Nyt hän maksaakin ensimmäistä velkaa pois 100 €/kk ja se on lyhennetty jo 3 kuukaudessa.

Maija siirtää eli vyöryttää koko ensimmäisen velkansa takaisinmaksusumman 100 €/kk Visa-velkansa lyhentämiseen. Visa-velka on lyhentynyt kuluneen 3 kk:n aikana 300 € ja sitä on jäljellä 800 €. Maija lyhentää Visa-velkaasa nyt 200 €/kk ja velka on kuitattu 4 kuukaudessa.

Maija vyöryttää ensimmäisen (100 €) ja toisen (100 €) velkansa lyhennyssummat ja maksaa Jyskin osamaksua eli yhteensä 300 €/kk. Jysk-velka on maksettu loppuun 3 kk kuluttua.

Maija maksoi kaikki huonot velkansa pois 10 kuukaudessa eli puoli vuotta nopeammin kuin alunperin. Mitä sinä tekisit vapautuneella 300 €/kk?

Tässä esimerkissä ei ole laskettu mukaan mahdollisia lainanhoitokuluja tai muita mahdollisia maksuja.

Vinkki 2

Veloista pääsee eroon myös yhdistämällä kaikki velat yhdeksi summaksi. Tällöin maksettavana on vain yksi isompi summa kuukaudessa. Kysy omasta pankistasi ja muutamasta muustakin pankista lainatarjousta omien velkojesi takaisinmaksuun.

Jos saat paremman tarjouksen uudesta pankista, voit joutua siirtämään kaikki tulosi uuteen pankkiin ja sitä kautta päivittää suoraveloitukset ja muut sopimukset uudestaan. Mieti onko tarjottujen lainojen korkoero tarpeeksi suuri, että vaihto kannattaa.

Paljonko sinulla kuluu aikaa vertailun tekemiseen ja tietojen täydentämiseen useaan pankkiin? Aikasi on arvokasta. Tutki ovatko palvelut ja muut kulut uudessa pankissa mieleisesi ennen kuin teet lopullista päätöstä.

Vinkki 3

Voit verrata lainojasi myös helposti *Sortter.fi -kilpailutus- ja vertailupalvelussa. Saat kätevästi useamman eri palveluntarjoajan lainatarjoukset yhdestä ja samasta paikasta ja voit helposti valita niistä mieleisesi.

Tällaiseen hakuprosessiin ei kulu aikaa kuin joitain minuutteja eikä tietoja tarvitse näpytellä useaan paikkaan. Kannattaa aina tarkistaa palveluntarjoajan kokonaiskorko- ja muut mahdolliset kulut sekä sopimusehdot ennen kuin valitset sinulle parhaan vaihtoehdon.

Oma valinta

Ei ole olemassa yhtä ainoaa oikeaa reittiä, mutta löydät varmasti itsellesi parhaiten sopivan. Ehkä vyörytät vähän kerrallaan tai haluat maksaa vain yhtä summaa yhteen paikkaan. Kun yhdistät velkasi isommaksi eräksi pankissa tai *vertaat niitä Sortter.fi -kilpailutus- ja vertailupalvelussa, voi tämä tapa palvella sinua parhaiten.

Mikään vaihtoehdoista ei ole kuluton ja koroton, mutta tärkeintä on aloittaa lainojen takaisinmaksu suunnitelmallisesti ja mahdollisimman vähin kuluin. Kun oma taloutesi on ylijäämäinen eivät velat pääse kasaantumaan.


Teksti on kirjoitettu yhteistyössä Sortter.fi:n kanssa.

*Sortter.fi -palvelussa voit verrata myös muita palveluita ja tuotteita: esim. tilejä, puhelimia ja puhelinliittymiä tai käydä lukemassa heidän tietopainotteista blogiaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.