Oma talous

8 kirjavinkkiä sijoittamiseen ja talouteen

8 kirjavinkkiä sijoittamiseen ja talouteen

II Tämä teksti sisältää affiliatemarkkinointia II

Laadin 8 kirjavinkkiä sijoittamiseen ja talouteen sinulle: mitä sinä voisit lukea päästäksesi mahdollisimman laajasti jyvälle eri aloista? Tässä parhaimpia poimintoja kirjahyllystäni. Näillä teoksilla pääset hyvin kärryille niin omasta taloudestasi ja sen manageroinnista, asuntosijoittamisesta kuin osake- ja pörssimaailmasta.

OMA TALOUS

Hyviä teoksia oman talouden ymmärtämiseen, haltuunottoon ja vaurastumiseen löytyy alla olevista kirjoista. Ensin sinun täytyy saada talousasiat jäsenneltyä päässä: sisäistettyä missä olet nyt ja miten siitä jatketaan. Ennen kuin ostat sijoitusasunnon tai vaikka öljyosakkeita.

Rikas Isä Köyhä Isä (Robert Kiyosaki)

on klassikkoteos, josta olisi hyvä aloittaa. Kirjan tarina on itsessään jo loistava. Kirjassa pohditaan teetkö työtä rahasta, kun tärkeintä olisi saada raha tekemään työtä puolestasi. Aiheina myös millaisia vastuita sinulla on ja vievätkö ne vain enemmän rahaa taskuistasi. Kirjan lukemalla selviää miten kehität taloudellista älykkyyttäsi menestyäksesi. Osta oma kirjasi tästä (englanniksi) (*).

Vaurastumisen reseptit (Mikko Sjögren, Ilkka Hikipää)

kertoo mukaansatempaavasti, miten voit ottaa oman taloutesi haltuun. Kirjassa käydään läpi mm. mitkä asiat estävät ihmisiä vaurastumasta, miten oma talous saadaan haltuun ja miten parannat sijoitustesi tuottoa. Eri omaisuuslajeja käydään myös läpi.

Osta oma kirjasi tästä -20 % alennuksella koodilla PEVV20. Alennus voimassa vuoden 2020 loppuun asti. Alennus koskee myös Valmennukset-välilehdeltä löytyviä tuotteita.

Tunne Taloutesi Tunnetaloutesi (Mikko Sjögren)

on jaettu kahteen osaan: mitkä tunnetasolla vaikuttavat sinuun estäen tai edistäen sijoittajan uraasi. Miten osaisit toimia toisin, että saisit parempia tuloksia. Tämän lisäksi kirjassa on paljon konkreettisia työkaluja oman talouden managerointiin.

Osta oma kirjasi tästä -20 % alennuksella koodilla PEVV20. Alennus voimassa vuoden 2020 loppuun asti. Alennus koskee myös Valmennukset-välilehdeltä löytyviä tuotteita.

 

ASUNTOSIJOITTAMINEN

Mikäli olet kiinnostunut asuntosijoittamisesta, löytyy aiheesta muutama klassikkoteos suomeksi. Suosittelen lämpimästi lukemaan molemmat ennen kuin otat suurempia askeleita asuntosijoittajan urallasi. Tällaiset olisi pitänyt minultakin löytyä hyllystä ennen sijoittamisen aloittamista.

Osta, vuokraa, vaurastu (Joonas Orava, Olli Turunen)

antaa tarkkoja neuvoja, miten sijoitusasuntomarkkinoihin tutustutaan ja miten niihin asuntoihin sijoitetaan. Tärkeää on myös tietää mitä sinun pitää ottaa huomioon asuntoa ostettaessa (mm. vuokratuoton laskeminen paikkakunnan valitseminen jne.) sekä vuokrattaessa, hallinnointia ja remontointia unohtamatta. Osta oma kirjasi täältä ja pääset asuntosijoittamistiedon ytimeen (*).

Sijoita Asuntoihin (Marko Kaarto)

sisältää paljon esimerkkejä. Kirjassa käydään läpi mm. 10 reseptiä menestyksen makuun, neljä tapaa sijoittaa asuntoihin, strategian luominen sekä puhutaan remonteista ja arvonnoususta, hinnoittelusta sekä flippaamisesta (osta, remontoi, myy). Osta oma Sijoita asuntoihin -kirjasi täältä ja pääset huipputietoon käsiksi (*).

 

OSAKESIJOITTAMINEN

Miten sijoitan pörssiosakkeisiin (Seppo Saario)

Kirjaa kutsutaan myös pörssiraamatuksi. Se taitaa kertoa jo jotain kirjasta. Se on Suomen myydyin sijoitusopas ja uusin, kokonaan uudistettu 17. painos ilmestyi 2020. Kirja kertoo selkeästi ja ymmärrettävästi pörssin maailmasta, pörssiin sijoittamisesta. Kirjassa toki on syvällisempääkin tietoa. Pääset ostamaan pörssiraamatun uudistetun painoksen tästä (*).

Sijoittajaksi 7 päivässä (Merja Mähkä)

on nimensä mukaisesti 7 päivän ohjelma, jonka jälkeen perustietotaidon sijoittamisesta rahastoihin ja osakkeisiin pitäisi olla hallussa ja sen jälkeen voit lähteä ostoksille. Kirjassa ei ole monimutkaisia koukeroita tai pelkkää pörssijargonia. Merjan kirjan pääset ostamaan tästä (*).

Vaurastu kuin Warren Buffett (Mika Hyttinen)

Warren Buffett on maailman tunnetuin ja menestynein sijoittaja. Kirjassa tutkitaan mikä on hänen salaisuutensa ja puhutaan hänen sijoittajan urastaan. Hänen erilainen katsontakanta ja näkemyksensä löytyvät kirjasta myös. Pääset maailman menestyneimmän sijoittajan kanssa samalle sohvalle ostamalla kirjan itsellesi tästä (*).

8 kirjavinkkiä sijoittamiseen ja talouteen antoi toivottavasti sinulle hyviä lukuideoita. Parasta kirjoissa on se, kun kirja löytyy omasta hyllystä ja siihen voi palata milloin vain. Toki kirjoja löytyy myös kirjastoista, kun ne joskus avautuvat. Olen lukenut tietyt kirjat moneen kertaan. Omiin kirjoihin voi tehdä merkintöjä tai kiinnittää post it -lappuja tärkeisiin kohtiin.

Lukemalla 15 minuuttia päivässä, olet vuodessa lukenut jo reilut 90 tuntia. Työajaksi muutettuna se tarkoittaa, että olisit käyttänyt 2,5 viikkoa työpaikallasi vain lukien kirjoja.

Suosittelen lämpimästi fyysisiä kirjoja.

 

Tästä pääset vielä ostoksille

Adlibrikseen (*)

tai

hankkimaan valmennuksia ja kirjoja Varapuun sivuilta -20 % alennuksella koodilla PEVV20

Lisätietoa Varapuusta löytyy tästä.

*  Tämä postaus sisältää affiliatelinkkejä. Mikäli päädyt ostamaan tuotteen affiliatelinkkini kautta, saan siitä pienen rahallisen komission. Komission avulla ylläpidän tätä blogia. Linkin klikkaaminen ei tuo minulle tuloja eikä aiheuta sinulle kuluja. Voit rauhassa tutustua tuotteisiin ja miettiä ostopäätöstäsi rauhassa. Suosittelen vain niitä tuotteita, joita käytän tai olen käyttänyt itse. Mielipiteet tuotteista ovat 100 % omiani.

 

  • Teen yhteistyötä Varapuun kanssa, mutta en saa komissiota tämän tekstin kirjoittamisesta. Suosittelen tuotteita ja palveluita, joita itse käytän ja joihin olen tyytyväinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *