airbnb pähkinänkuoressa

Airbnb pähkinänkuoressa

Airbnb pähkinänkuoressa | Miten saat Airbnb:stä mahdollisimman paljon hyötyä irti? Miten Airbnb:n kanssa kannattaa ylipäätään toimia? Sopiiko se kaikille asuntosijoittajille? Mitä täytyy ottaa huomioon? Millaisia riskejä Airbnb-toimintaan liittyy?

Haastattelin asuntosijoittaja ja Airbnb-asiantuntija Joonatan Volttia aiheesta aiemmin. Voit käydä kurkkaamassa ne tästä: Airbnb – asuntosijoittajan unelma vai painajainen? ja Airbnb – asuntosijoittajan riskit.

Kooste: Airbnb pähkinänkuoressa

Jos haluaisit kokeilla Airbnb-majoitusta, niin tartu toimeen ja kokeile. Et voi tietää mitä se tuo tullessaan ellet kokeile. Kokeiltuasi näet onko se sinun juttusi vai ei.

Mitä tilaa voisit vuokrata? Ehkä osa omasta asunnostasi tai koko kotisi, kesämökkisi, vierasmajasi, sijoitusasuntosi tai vaunusi, joka on satunnaisesti tai pysyvästi tyhjillään. Voit myös vuokrata vuokra-asuntoasi, mutta siitä kannattaa keskustella vuokraisännän kanssa ensin. Yksi vaihtoehto on myös vuokrata itse potentiaalinen Airbnb-mökki pidemmäksi aikaa ja kysyä lupaa vuokranantajalta saatko jälleen vuokrata mökkiä eteenpäin, tässä kohtaa on hyvä tehdä tarkat laskelmat, että maksamasi vuokra on pienempi kuin odotettu vuokratuotto Airbnb:n kautta.

Airbnb voi tuoda lisätuloa taskuusi, jolloin taloutesi on paremmassa tasapainossa tai saat lisätuloja muuhun tarpeelliseen (esim. matkustelu, sijoittaminen, harrastukset). Joku vuokraa silloin tällöin kotiaan poissaolleessaan ja joku toinen tykkää vuokrata valmista sijoitusasuntoaan joka päivä Airbnb:n kautta.

Mikä on seuraava askel?

Laadi tunnukset Airbnb-sivustolle ja ota laadukkaat kuvat asunnostasi. Ammattivalokuvaajan käyttö on suositeltavaa. Samalla sinulle jää hyvät kuvat tulevaakin käyttöä varten.

Tutki alueesi Airbnb-tarjontaa, muiden asuntoilmoituksien tekstejä, kuvia ja hinnoittelua. Näistä saat hyviä vinkkejä omaan ilmoitukseesi. Aluksi voisi olla järkevää laittaa hinta vähän matalammaksi, että saisit ensimmäiset vieraat ja (hyvät) arvostelut. Kun saat hyviä arvosteluja, voit tämän jälkeen nostaa hintaa ylöspäin.

Koskaan ei ole 100 % takeita siitä, että asuntosi käy kaupaksi Airbnb:n kautta, se voi olla vuokrattuna vain satunnaisesti, jolloin kulut eivät peity kokonaan. Tässä korostuu se, miten luot hyvän majoituskokemuksen tai laadit täydellisen ilmoituksen Airbnb-sivustolle.

Airbnb-asunnon valinta

Airbnb:n kannalta sijainnilla on iso merkitys. Jos se on keskustassa, muuten keskeisellä paikalla tai paikkakunnalla on jatkuvasti tarve lyhytaikaismajoituksesta esim. työmiehille, saat asuntosi varmemmin vuokrattua.

Isot tapahtumat houkuttelevat yöpyviä ihmisiä ja voit saada perittyä moninkertaista yöhintaa tapahtumien aikana. Matalasesongin aikana sinun kannattaa laskea hieman hintaa, jotta vuokralaiset valitsisivat sinun asuntosi valittavana olevista kohteista.

Yksiöt eivät ole tässä markkinassa se ainoa oikea vaihtoehto. Asunto voi olla myös isompi, jolloin sinne mahtuu enemmän majoittujia. Voit laittaa hinnan nousemaan majoittujamäärän mukaan (esim. +10 €/hlö/yö).

Siisteys on Airbnb-asunnon käyntikortti. Kun asuntosi on viihtyisä, tuoksuu hyvälle, petivaatteet, pyyhkeet ja matot ovat puhtaat ja tahrattomat eikä pölypallot vilistä vieraan jaloissa, olet oikealla tiellä.

Toki Airbnb-toiminta vaatii asunnon kalustamista, sisustamista, turhien tavaroiden raivaamista mm. pöydiltä, jatkuvaa päivystystä, pyykkäystä ja kommunikointia vieraiden kanssa sekä singahtelua asunnolle, jos jotain puuttuu tai jokin ei toimi.

Vuokrauksessa on otettava huomioon myös eri kansallisuudet ja laadittava kunnon ohjeet mm. saunan käyttöön tai parvekekäyttäytymiseen sekä perehdyttää majoittuja taloyhtiön järjestyssääntöihin ja lajitteluun.

Se fiilis, jonka välität kuviesi ja tekstisi kautta vieraalle, on ensiarvoisen tärkeää. Kun vuokrausprosessisi hioutuu ja homma alkaa sujua, sitä nautinnollisemmaksi ja palkitsevammaksi Airbnb muuttuu. Kun kokonaisuus on kunnossa, vieras viihtyy ja jättää hyvän arvostelun.

Varaudu riskeihin

Airbnb:llä on oma Majoittajan Vakuutusturva, jos jotain rikottaisiin tai varastettaisiin majoittumisen aikana. Toinen vaihtoehto on saada korvausta suoraan majoittuneelta henkilöltä ottamalla häneen yhteyttä. Mitään arvoesineitä ja rahaa ei asunnossa kannata majoituksen aikana säilyttää.

Voit ottaa vakuutuksen asuntoosi, joka kattaa Airbnb- ja lyhytaikaisvuokraustoimintaa. Tarkista vakuutusyhtiöltäsi mitä vaihtoehtoja on tarjolla ja sisältyykö tuollainen turva jo kotivakuutukseesi. Nukut paremmin, kun olet turvannut selustasi omalla vakuutuksellasi.

Nenäänsä nyrpistävät naapurit on hyvä informoida avoimesti Airbnb-toiminnastasi ja anna heille omat yhteystietosi, että he voivat ottaa sinuun yhteyttä, jos tilanne sitä vaatii.

Airbnb – Ansaitse asunnollasi -kirjasta löytyy kaikki tarpeellinen ja paljon hyviä vinkkejä Airbnb-vuokraukseen. Kirja antaa hyvän kuvan siitä, mitä Airbnb-toiminta on ja antaa näkemystä siitä, voisiko Airbnb olla sinun juttusi. Kokeilla toki aina kannattaa, jos asia kiinnostaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.