Elämää

Haluaisitko sinä bloggaajaksi?

vaurastumisen-vuosi

II Tämä teksti sisältää affiliatemarkkinointia II

Haluaisitko sinä bloggaajaksi? Pyöriikö mielessäsi idea tai parikin, mutta et tiedä olisivatko ne hyviä? Kannattaisiko niistä kirjoittaa? Pitäisikö sinun rajata aihealuetta jotenkin vai kirjoittaa kaikkea mitä mielessä liikkuu? Haluasiko kukaan edes lukea blogiasi?  Voisitko tienata rahaa bloggaamalla? Ehkä sinua kiinnostaa sähköpostimarkkinointi tai verkkokurssien tekeminen?

Vastauksia löytyy:

Blogivalmentaja Tiia Konttisen verkkokurrsilta (*)

Miten vyyhti purkautui omalta osaltani?

Olin itse ihan samassa tilanteessa, kun mietin blogin perustamista hyvinvointialan yritykselleni. Mielessä pyöri monia ideoita, myös verkkokurssit ja e-kirjat. Mietin, olisiko blogi edes minun juttuni tai mikä olisi se minun juttuni. Tuntuuko sinusta samalta?

Minulla vyyhti lähti purkautumaan yllättäen. Törmäsin sattumalta mainokseen Facebookissa ja päädyin blogivalmentaja Tiia Konttisen maksuttomaan blogiwebinaariin. Tiia vakuutti minut osaamisellaan ja valtavalla tietotaidolla webinaarissaan.

Kiinnostus lähempää tutkimista ja opettelua kohtaan heräsi. Miten ikinä osaisin mitään, jos en opiskelisi A:sta alkaen koko asiaa? Päätin ostaa hänen Bloggaajasta Ammattilaiseksi -verkkokurssinsa. Siinä oli kaikki se, mitä tarvitsin, valmiissa paketissa. Auttaisiko valmiiksi pureskeltu verkkokurssi sinua?

Blogivalmentaja Tiia Konttisen verkkokurrsilta (*)löytyy vastauksia, mikäli mietit blogin perustamista.

En ole katunut hetkeäkään. Odotin innolla viikoittain avautuvaa, uutta osiota. Onneksi koulutus avautui viikko viikolta ja asiat ehtivät jäsentyä viikon aikana edes hiukan paremmin. Sormeni syyhysivät lisätietoa. Välillä tuntui kyllä, että olin vain enemmän pyörällä päästäni uuden osion jälkeen =)

Blogin kirjoittaminen hyvinvointialasta jäi haaveeksi, sillä kiireet veivät mennessään ja idea ei ollut oikein mieleinen. Ajattelin, että tämä ei ehkä ollutkaan minua varten. Moni asia bloggaamisen suhteen olisi kuitenkin houkutellut, lisäansiot mukaan lukien.

Oletko sinä pohtinut asiaa ja vähän kenties jo lueskellut sieltä täältä, mutta et ole päässyt puusta pitkälle? Kiehtoisiko bloggaaminen rahan ansaitsemisen näkökulmasta?

Mitä siellä bloggauksen verkkokurssilla tapahtui?

Kurssin aikana mm. suunniteltiin omia aikatauluja, mietittiin lukijakuntaa, julkaisusuunnitelmaa, sisältöä ja rajattiin blogin aihetta. Blogin tekninen perustaminen -osio oli laadittu niin, että ummikkokin tajusi. Kaikki oli verkkokurssilla valmiina.

En ollut koskaan kuullutkaan Google Analyticsistä puhumattakaan monista eri sähköpostilistaohjelmista. Rahan ansaitseminen ja sosiaalisen median hyödyntäminen nostettiin esiin. Kurssi oli niin kattava, että en olisi tuota tietomäärää saanut mistään itse kaivettua – enkä ainakaan yhdestä ja samasta paikasta.

Sain vastaukset kaikkiin kysymyksiini joko verkkokurssilta tai kurssin omasta Facebook-ryhmästä. Tiia järjestää livejä, joten voit kysyä mieltäsi askarruttavia asioita.

Materiaalit ovat käytössä kurssialustalla vuosia. On loistojuttu, että niihin voi palata tarkistamaan asioita tai opiskelemaan lisää. Ei ole tarve sisäistää kaikkea kertaheitolla.

Lopulta…

…ideani bloggaamiseen tuli kuin tyhjästä. Päätin kirjoittaa toisesta intohimostani: vaurastumisesta. Olinhan juuri aloittanut vuoden taipaleen All Access -jäsenenä Varapuulla. Varapuun perustaja Mikko Sjögren näytti idealleni vihreää valoa ja sillä tiellä ollaan. Haluaisitko sinä tutustua bloggaamiseen tarkemmin?

En voi muuta kuin lämpimästi suositella Tiian monipuolista ja loistokasta koulutusta. En olisi tässä tällä hetkellä ja varmasti vieläkin harmittelisin, että en ole aloittanut.

Bloggaaminen on ollut sekä hermoja raastavaa, että mielekästä vastapainoa perusarkeen. Muista kuitenkin, että menestys ei tule ilman työtä, paitsi sanakirjassa. Varaudu, että bloggaaminen vaatii aikaa ja energiaa. Menestyneen blogin saloihin pääset osalliseksi Tiian verkkokurssilla ja webinaarissa.


Blogivalmentaja Tiia Konttisen verkkokurrsille pääset tästä (*)


*  Tämä postaus sisältää affiliatelinkkejä, merkitty tähdellä (*). Mikäli päädyt ostamaan tuotteen affiliatelinkkini kautta, saan siitä pienen rahallisen komission. Komission avulla ylläpidän tätä blogia. Linkin klikkaaminen ei tuo minulle tuloja eikä aiheuta sinulle kuluja. Voit rauhassa tutustua tuotteisiin ja miettiä ostopäätöstäsi rauhassa. Suosittelen vain niitä tuotteita, joita käytän tai olen käyttänyt itse. Mielipiteet tuotteista ovat 100 % omiani.


  • Teen yhteistyötä Varapuun kanssa, mutta en saa komissiota tämän tekstin kirjoittamisesta. Suosittelen tuotteita ja palveluita, joita itse käytän ja joihin olen tyytyväinen.

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää