Kooste ensimmäisestä kvartaalista All Access™ jäsenenä

Kooste ensimmäinen kvartaalista All Access™ jäsenenä

Kooste ensimmäisestä kvartaalista All Access™ jäsenenä ja samalla myös bloggaamisesta. Mitä olen saanut tästä lyhyestä ajasta haraviini? Mitä konkreettista olen saanut irti? Kun ensimmäinen kvartaali eli 3 kuukauden jakso tuli täyteen, alkoi koronavirusta löytyä jo Suomestakin. Koronavirus on sekoittanut jo pakkaa ja tulee vielä sekoittamaan lisää.

Kohti vaurastumista

Jäsenyyteen kuuluu 120 minuuttia mentorointia Rahakaverin kanssa. Olen käyttänyt yhden tunnin jo Rahakaverini kanssa puhelintreffeillä. Rahakaverista olen kirjoittanut jo aiemmin ja voit lukea sen tästä.

All Access™ -jäsenyysvuoden aikana on oikeutettu osallistumaan kolmeen iltatilaisuuteen. Yhdessä AA -jäsenien iltatilaisuudessa olen käynyt tutustumassa muihin sekä verkostoitumassa huikeisiin ihmisiin. Verkostot ja samanhenkiset ihmiset ovat yksi suola vaurastumisen vuodessani. Ilman oikeita ihmisiä ympärilläni, en pääse sinne, minne haluan. Onko sinulla verkostoja, samanhenkisiä kavereita tai mentoreita?

Olen käynyt kahdessa omaisuuslajivalmennuksessa: Arvopaperit sekä Raaka-aineet ja Arvometallit. Rahaillassa kävin kuuntelemassa Ilkka Hikipään loistavaa tiivistelmää rahajärjestelmästä ja hänen tietotaitoaan kullasta. Mikko Sjögrenin osuus painotti rahatarinamme vaikutuksia tulevaan sijoittajan uraamme.

Arvopaperit

Arvopapereita omistin jo ennen valmennuksen aloittamista, mutta ne oli ostettu samalla tavalla kuin ensimmäinen sijoitusasuntonikin. Intuitiolla, hyvin vähäisen tietotaidon varassa. Enemmän kuulopuheiden perusteella. Summat toki olivat pieniä, joten korkealta ei tippuisi. Rahastoja ja osakkeita olen ostanut Nordnetin kautta (*) jo ennen tutustumistani Varapuuhun.

Olen harkinnut uusien osakkeiden ostamista. En kuitenkaan koe, että osakkeet olisivat se mun juttu. Nyt kun koronavirus on saanut kurssit laskemaan, on kiinnostukseni osakkeisiin sittenkin herännyt. Tietotaito ei ole merkittävästi kehittynyt osakkeiden suhteen, että en välttämättä sen parempia sijoituksia osaisi tehdä nyt korona-aikaan kuin vuosi sittenkään.

Tiedon hankkiminen osakemarkkinajargonilla kirjoitetuista opuksista nostaa jo sinällään karvat pystyyn. Täytyy myöntää, että pysyn kyllä paremmin kärryillä osakejargonissa koulutuksien ansiosta. Itse en käy kurkkimassa osakkeiden hintoja usein. Ne elävät omaa elämäänsä.

Koronaviruksen myötä niitä on tullut seurattua enemmän. Totesin myös, että stoppari olisi johonkin kohtaan kannattanut laittaa… Lopputulos olisi voinut olla jotain muuta kuin sukellus syvään ja jäiseen veteen… Laatimani sijoitussuunnitelmani mukaan omistuksia ei ole tarkoitus myydä vuosiin, joten onko sittenkin parempi näin?!? Ensimmäinen oppi osakemarkkinoiden heilahtelusta. Parempi tässä vaiheessa “uraa”.

Olen seurannut enemmän eri sijoittamiseen liittyviä Facebook-ryhmiä ja muutamia mielenkiintoisia henkilöitä Instagramissa. Olen saanut muutamia oivalluksia näistä ryhmistä ja eri henkilöiltä. FB-ryhmissä täytyy kommentteja tarkastella kriittisesti ennen kuin mitään uskoo 100 % todeksi.

Selkeästi mielenkiinto vaurastumiseen ja sijoittamiseen lisääntyy, kuten myös tietotaito.

Raaka-aineet ja arvometallit

Raaka-aineet ja Arvometallit (kuten myös Arvopaparit) kuuntelin ennen koulutusviikonloppua tallenteina jäsenalueelta. Se helpotti kyllä kärryillä pysymistä, koska kumpikaan aihe ei muuten ollut kauhean tuttu. Teoriaa on nyt takataskussa, mutta se käytäntö… Kotona olen seurannut kullan ja hopean hintavaihteluita. Kultaa ja hopeaa voi hankkia sekä osakemarkkinoiden kautta että fyysisenä. Kultaa ja hopeaa olen hankkinut koulutuksen jälkeen. Saa nähdä miten sijoitusten käy.

Osakkeita on erilaisia – oli kyse arvoyhtiöistä Helsingin pörssissä, öljystä, uraanista, hedelmistä tai kullasta. Kaikki vaativat taustatyötä ennen kuin kannattaa suin päin hypätä mukaan. Mielenkiintoista on kuitenkin se, miten eri raaka-aineet reagoivat maailman tilanteisiin. Valitse näistä muutama suosikki itsellesi ja seuraa ja opiskele niitä tarkemmin.

Entä bloggaaminen itsessään?

 Blogin alkutaipaleella perusasioihin meni paljon aikaa. Pikkuhiljaa blogin kirjoittaminen alkaa sujua paremmin. Helppoa ei sekään aina ole ja tekstien työstäminen vie vielä paljon aikaa. Tietotaito lisääntyy askel kerrallaan.

Ilman pohjatietoa bloggauskurssilta, olisin ihan pihalla, enkä olisi edes lähtenyt bloggaamaan. Kirjoitan lisätietoja bloggauskurssin opeista myöhemmin. Muutamalta tutulta voi kysyä neuvoja, kuten myös blogikurssin omasta FB-ryhmästä. Kurssin FB-ryhmä, opettaja sekä livevideot ja tallenteet ovat auttaneet monessa tilanteessa.

Tunnenko oloni vauraaksi?

Kooste ensimmäisestä kvartaalista All Access™ jäsenenä: enemmän on sitä tiedollista ja verkostoitumisen tuomaa vaurastumista kuin rahallista =) Olen selvästi kiinnostunut sijoittamisesta ja rahan maailmasta enemmän ja enemmän.

Mielenkiinnolla odotan tulevia koulutuksia, tapaamisia uusien tuttujen kanssa, verkostoitumisen jatkamista sekä mahdollisia oivalluksia.

Seuraathan vielä mukanani!

Käy myös tykkäämässä Vaurastumisen Vuosi FB-sivustani!

 

  • Tämä postaus sisältää affiliatelinkkejä ja ne on merkitty tähdellä (*). Mikäli päädyt ostamaan tuotteen affiliatelinkkini kautta, saan siitä pienen rahallisen komission. Komission avulla ylläpidän tätä blogia. Linkin klikkaaminen ei tuo minulle tuloja eikä aiheuta sinulle kuluja. Voit rauhassa tutustua tuotteisiin ja miettiä ostopäätöstäsi rauhassa. Suosittelen vain niitä tuotteita, joita käytän tai olen käyttänyt itse. Mielipiteet tuotteista ovat 100 % omiani.


  • Teen yhteistyötä Varapuun kanssa, mutta en saa komissiota tämän tekstin kirjoittamisesta. Suosittelen tuotteita ja palveluita, joita itse käytän ja joihin olen tyytyväinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.