Elämää

Kooste toisesta kvartaalista All Access™ -jäsenenä

Kooste toisesta kvartaalista All Access™ -jäsenenä

Kooste toisesta kvartaalista All Access™ -jäsenenä on nyt tässä. Kooste ensimmäisestä kvartaalistani löytyy täältä. Korona on tainnut puhuttaa eniten tämän 3 kuukauden aikana. Bloggaaminen on jatkunut, mutta ajattelin, että eipä tässä paljon ehdi tapahtua. Toisin kuitenkin kävi. Mitä siis on tapahtunut?

Asunnot ja kiinteistöt

Korona sulki hetkeksi kaiken ja myös valmennukset siirtyivät verkkoon. Asunnot ja kiinteistöt -valmennus tuli striimattuna kotisohvalle. Mikäs sen helpompaa. Täyttä tietoa ja paljon vieraspuhujia. Joonatan Voltin vierasosuus Airbnb-kuvioista oli ehkä mielenkiintoisinta antia. Lisää Airbnb:stä on tulossa blogiin vielä kesän aikana.

Mitä uutta? Uuden sijoitusasunnon ostoa miehen kanssa on pohdittu. Vihdoin sain paperit toimitettua pankkiin ja lainalupauksen taskuun. Markkinaa on seurattu säännöllisesti, mutta nyt voi siis hyvillä mielen tutkia vielä tarkemmin. Hyvän ja oikeanhintaisen kohteen löytäminen ei ole kauhean helppoa oma budjetti huomioiden.

Onko nyt oikea aika ostaa? Asunnot eivät ole nyt erityisen halpoja. Kannattaako odottaa muutama vuosi? Mielipiteitä on monia ja sinun täytyy tehdä omat päätöksesi itse. Lue ja opiskele alaa ja tee omat suunnitelmasi tiedon pohjalta. Lainalupauksen olemassaolo helpottaa itseä, koska tietää, että rahaa on saatavilla, jos hyvä kohde tulee vastaan.

Nyt voisi olla hyvä aika varata toinen tuntini Rahakaverin™ kanssa. Toisen tuntini tulen käyttämään asuntosijoittamiseen perehtyneen Rahakaverin™ kanssa. Viimeksi pyörittelin omaa taloutta Rahakaverin kanssa muutama kuukausi sitten. Voit käydä lukemassa puhelintreffeistä Rahakaverin kanssa täältä.

Arvopaperit ja liiketoiminta

Omistin joitain arvopapereita jo ennen Varapuun valmennuksia. Kerroin alan olevan minulle vieras ja mielenkiinnottomin. Kevään aikana arvopapereita on myyty ja jotain ostettu tilallekin. Loput myyntirahoista sijoitin kouluttautumiseen ja ostin treidausvalmennuksen, joka tarkoittaa siis päiväkaupankäyntiä pörssissä. Ala, josta minun ei pitänyt olla kiinnostunut.

Kuinka tässä näin kävi? Mielenkiinto heräsi yllättäen hyvän tilaisuuden tullen ja jatkossa on tarkoitus tehdä päiväkauppaa. Varapuun tilaisuuksissa olen tutustunut samanhenkisiin kavereihin. Yksi tuttu hankki saman treidausvalmennuksen. Olemme jonkinlainen tuki ja turva sekä sparrausapu toisillemme.

Liiketoiminta-valmennus tuli myös kotisohvalle ja säästyi sekä aikaa että rahaa, kun matkakustannukset minimoituivat. Mielenkiintoisinta antia oli juridisen puolen läpikäynti alan asiantuntijan toimesta. Muutoin olin aika pitkälti perehtynyt aiheeseen jo jäsenalueen tallenteiden kautta.

Opiskelua

Koronan aikana on tullut luettua muutamia kirjoja, kuunneltua podcasteja, Varapuun jäsenalueen materiaaleja sekä perehdyttyä muihinkin omiin kiinnostuksen kohteisiin. Jos se oppi poikisi myöhemmin lisätuloja tai uusia mahdollisuuksia. Oletko sinä ehtinyt opiskella koronan aikana?

Olen osallistunut myös Varapuun kotisohvalle striimattuihin koulutuksiin kevään aikana. Ehkä enemmän kuin olisin pystynyt livenä osallistumaan. Hyvä näin.

Tuntui kyllä, että korona oli webinaarien ja verkkokurssien kulta-aikaa. Joka kanava oli täynnä mainoksia eri kursseista ja ilmaisista webinaareista. Muutamiin osallistuin eri aihealueisiin liittyen: esim. Varapuu, Suomen Vuokranantajat ja Uskalla Innostua.

Mitä seuraavaksi Vaurastumisen polulla?

Opiskelu jatkuu niin lukemisen kuin kuuntelemisenkin saralla. Yhteydenpito samalla tavalla ajatteleviin, uusiin tuttuihin jatkuu ja todennäköisesti syvenee. Bloggaaminen jatkuu: vielä on Vaurastumisen Vuotta jäljellä. Katsotaan mitä seuraavat 3 kk tuovat tullessaan. Seuraathan mukanani =)


  • Teen yhteistyötä Varapuun kanssa, mutta en saa komissiota tämän tekstin kirjoittamisesta. Suosittelen tuotteita ja palveluita, joita itse käytän ja joihin olen tyytyväinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *