Elämää

Kooste viimeisestä kvartaalista All Access™ -jäsenenä

Kooste viimeisestä kvartaalista All Access™ -jäsenenä

Kooste viimeisestä kvartaalista All Access™ -jäsenenä on käsillä. Koosteet aiemmista kvartaaleista pääset lukemaan täältä: ensimmäinen kvartaali, toinen kvartaali ja kolmas kvartaali. Mitä on ehtinyt sattua ja tapahtua viimeisten kuukausien aikana?

Asunnot ja kiinteistöt

Kvartaalissa 2 pohdin toisen Varapuun Rahakaveri™ -tunnin käyttämistä asuntosijoittamiseen perehtyneen henkilön kanssa. Nyt se on toteutettu Rahakaveri™ Anne Valkosen kanssa. Tuli höpöteltyä niitä näitä ja kyseltyä Tampereen suunnan asuntokuvioista, juteltua remonteista ja monesta muusta hyödyllisestä asuntosijoittamisasiasta.

Voit käydä lukemassa ensimmäisistä puhelintreffeistä Rahakaverin™ kanssa täältä.

Yhteinen lainalupaus mieheni kanssa jäi käyttämättä sijoitusasunnon ostoon. Sen sijaan tein yhden asuntosijoituksen yksin. Vaihdoin samalla pankkia palvelultaan parempaan, asuntosijoittamista ymmärtävämpään ja omia ajatuksiani tukevampaan.

Ostin rivitalokolmion, johon sain luotettavat ja hyvät vuokralaiset. Muutoin tätä kohdetta ei salkkuuni olisi tullutkaan. Sijainti on hyvä, hintakin oli suhteellinen ja kunto oikein hyvä. Tosin terassin rakentaminen olisi tiedossa tässä kohteessa ensi keväänä.

Uudesta pankista on lainalupausta omiin nimiin vielä jäljellä. Nyt täytyy tarkasti tutkia ja harkita eri asuntosijoituskohteita. Myöhemmin nähdään mihin kohteeseen tai kohteisiin viimeiset lainalupaukseni roposet on kulutettu.

Opiskelu jatkuu tänä vuonnakin

Varapuun All Access -jäsenyyden päivitin Omaisuuslajit 2 -valmennusvuoteen, jossa kaikkia neljää aihealuetta käsitellään syvemmin. Samalla toimitaan pienemmässä porukassa ja hyödynnetään toinen toistemme osaamista ja vahvuuksia. Omaisuuslajit 2 -valmennuksissa aiheina ovat Liiketoiminta ja Digidigi 2, Asunnot ja kiinteistöt 2, Arvopaperit 2 ja Raaka-aineet ja arvometallit 2.

Opiskelu on siirtynyt painottamaan myös omaa hyvinvointia pelkän vaurastumisen sijaan. Success Resources on ollut oiva työkalu lisätä omaa osaamista niin vaurastumisen kuin henkilökohtaisen kasvunkin suhteen. Olen hankkinut heidän kauttaan useampia koulutuksia mm. aiemmin mainitsemani  treidauskoulutukset. Kuuluisimpia heidän koulutuksistaan on varmasti Tony Robbinsin Unleash the Power Within, johon on tarkoitus osallistua livenä tai etänä jossain vaiheessa.

Olen ollut yhteydessä pariin uuteen, mielenkiintoiseen sijoittajaihmiseen. Hyviä keskusteluja niin sijoittamisesta kuin asuntosijoittamisestakin. Verkostot ovat kasvaneet tämän vuoden aikana reilusti. Ympärillä alkaa olla useita samoin ajattelevia ihmisiä ja useilta aloilta.

Arvopaperit ja liiketoiminta

Koulutus ei tosin poista koronaa ja sen vaikutuksia yritystoimintaani. Omaa yritystä pyöritetty jonkun verran viisaampana, sillä marraskuulla oli Liiketoiminta ja Digidigi 2 – koulutusviikonloppu. Tästä kirjoitan lisää myöhemmin.

Osakkeita on tullut ostettua kerran kuukaudessa. Välillä yksi ja välillä useampi kerrallaan. Omassa pankissani on edulliset kulut, joka mahdollistaa myös pienten – jopa yksittäisten – osakkeiden hankinnan. Rahastoihin menee rahaa kuukausittain ja harkitsen uuteen rahastoon sijoittamista. Tähän mennessä katettuina ovat olleet vain Pohjoismaat Nordnetin kuluttomien indeksirahastojen kautta (*). Olen kirjoittanut niistä jo aiemmin täällä: Sijoittaisitko Nordnetin indeksirahastoihin?

Seuraavaksi laitan rahaa kuukausisäästösopimuksella myös Nordnetin kansainvälisiin indeksirahastoihin (*). Löydät niistä lisätietoa blogistani täältä.

Jatkoa luvassa

Kooste viimeisestä kvartaalista All Access™ -jäsenenä. Vuosi on ollut hyvin erilainen ja välillä on tullut paskaa niskaan ja välillä on tanssahdeltu kukkakedolla. Miltä sinun vuotesi on näyttänyt? Oletko jo miettynyt mitä haluat tulevalta vuodelta? Lista ja suunnitelmat ovat itselläni selkeinä paperilla, vain toteutus puuttuu. Onneksi on vuotta vielä jäljellä.

Opiskelu mm. Varapuun kanssa jatkuu. Samoin omien verkostojen luominen ja laajentaminen. Bloggaaminen jatkuu edelleen omaan elämään sovellettuna. Paljon aiheita on mielessä 🙂 Mitähän uusia tuulia tämä vuosi tuo tullessaan?

Toivottavasti jatkat vaurastumisen polkuni seuraamista blogissani!

  • Teen yhteistyötä Varapuun kanssa, mutta en saa komissiota tämän tekstin kirjoittamisesta. Suosittelen tuotteita ja palveluita, joita itse käytän ja joihin olen tyytyväinen.

    * Tämä postaus sisältää affiliatelinkkejä. Mikäli päädyt ostamaan tuotteen affiliatelinkkini kautta, saan siitä pienen rahallisen komission. Komission avulla ylläpidän tätä blogia. Linkin klikkaaminen ei tuo minulle tuloja eikä aiheuta sinulle kuluja. Voit rauhassa tutustua tuotteisiin ja miettiä ostopäätöstäsi rauhassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *