miksi haluat sijoittaa?

Miksi haluat sijoittaa?

Miksi haluat sijoittaa? | Sisältää affiliatelinkkejä, linkit merkitty *-merkillä.

Oletko jo sijoittanut johonkin elämäsi aikana? Omaan asuntoon, vapaa-aikaan, lomamatkoihin, laadukkaisiin remonttimateriaaleihin tai hyviin juoksulenkkareihin? Sijoittaminen on tässä muodossa tuttua jokaiselle arjessamme. Käännetään nyt kuitenkin seuraavaksi ajatus rahan sijoittamiseen. Mikä on tähtäimesi? Jos et tiedä miksi sijoitat, et päädy järkevään lopputulokseen.

Voit olla kiinnostunut myös tästä artikkelistani: Näin aloitat sijoittamisen helposti vain 15 eurolla kuukaudessa

Miksi haluat sijoittaa?

Mikä on tavoitteesi sijoittamisessa? Oletko pohtinut asiaa jo? Mihin päädyit? Jos harhailet sinne tänne, et päädy minnekään tai pahimmassa tapauksessa teet hätiköityjä ja huonoja päätöksiä sijoitustesi suhteen. Haluatko olla taloudellisesti vapaa vai kenties saada peruskulusi peittoon sijoituksillasi?

Voit lukea näistä lisää:

Mieti myös mikä asia sinua kiinnostaa? Haluatko sijoittaa esim. osakkeisiin vai asuntoihin? Olisiko ensin hyvä hankkia tietotaitoa eri vaihtoehdoista ja päättää sen jälkeen mikä tai mitkä sinua itseäsi kiinnostavat eniten? *Suosittelen Varapuun valmennuksia ja koulutusiltoja.

Et voi kopioida tavoitetta kaveriltasi, sillä hän todennäköisesti tykkää eri asioista kuin sinä tai kaipaa elämäänsä aivan erilaisia tavaroita tai kokemuksia kuin sinä.

Oletko tyytyväinen saadaksesi palan maailman kahdeksannesta ihmeestä eli korkoa korolle -efektistä itsellesi sijoittamalla esimerkiksi rahastoihin säännöllisesti kuukausittain? Lisätietoa korkoa korolle -efektistä löytyy täältä.

Miksi juuri se tavoite motivoi?

Miksi haluat sijoittaa? Mikä on sijoittamisen motiivisi? Mikä asia, henkilö, kokemus, elämys tai tavara saa sinut niin syttymään niin, että voisit mennä vaikka läpi harmaan kiven? Joku haluaa perheelleen elämyksiä, toinen kaipaa Ferraria ja kolmas siivoojan ja kokin kotiinsa kerran viikossa. Mitä sinä haluat? Mieti myös miksi sijoitustavoitteesi saavuttaminen on sinulle tärkeää?

Pyörittele sijoitustavoitteita mielessäsi, istu alas asian äärelle ja kirjaa paperille ylös ajatuksiasi. Palaa muistiinpanoihisi. Kirjoita tavoitteesi näkyville paikoille kotona, jolloin törmäät niihin päivittäin useamman kerran. Tällöin pysyt hyvässä fiiliksessä koko ajan ja jatkat eteenpäin selkeä sijoitustavoite silmissäsi siintäen.


Muista, että sijoittaminen ei ole rakettitiedettä. Se monesti saadaan kuulostamaan hienolta ja vaikealta – osittain erikoisen sanastonsa vuoksi.

Tärkeää on taas jälleen kerran aloittaa. Jos ei aloita, ei voi saada toisenlaista lopputulosta.

Mikään ei muutu jos mikään ei muutu.