Miksi kannattaa opiskella oman vaurastumisen suhteen?

Miksi kannattaa opiskella oman vaurastumisen suhteen? | Olet ehkä käynyt itse koulutuksissa tai kuullut muiden käyvän? Lähtökohdat ovat jokaisella erilaiset.

Ei ole olemassa yhtä ainoaa oikeaa vastausta, joka sopisi kaikille. Jotkut käyvät yksittäisiä, tiettyyn omaisuuslajiin liittyviä koulutuksia. Oletko sinä kiinnostunut arvopapereista, arvometalleista/raaka-aineista, asunnoista/kiinteistöistä tai kenties liiketoiminnasta? Kun tiedät mikä sinua kiinnostaa, voit poimia vain kirsikat koulutuskakun päältä.

Itse olen ollut vuosijäsenenä valmennusyhtiö Varapuulla jonkun aikaa ja tykkään siitä, että saan kurkistuksen useaan eri omaisuuslajiin. Samalla pysyn ajan hermolla ja voin tehdä peliliikkeitä oppimani mukaan ja sitä soveltaen. Voit käydä kurkkaamassa Varapuun koulutuksia tästä.

Miksi kannattaa opiskella oman vaurastumisen suhteen?

  • Itsensä kehittäminen

Mikko Sjögren, Varapuun perustaja on monesti sanonut, että huonommaksi on vaikea oppia. Oli tilanteesi millainen tahansa, voit aina oppia uusia asioita, jotka vievät sinua tielläsi eteenpäin. Mikä menneisyydessäsi vaikuttaa nykypäivän rahaminääsi, miten saat raha-asiat sujumaan helpommin tai miten vaurastut tehokkaammin?

Kun opit konkareilta, menee vaurastumispolkusi todennäköisesti isommin harppauksin eteenpäin. Voit kahlata läpi eri materiaaleja, blogeja, podcasteja sekä kirjoja yksin kotona, mutta lopputulokset voivat olla erilaiset tai polkusi kulkeminen voi kestää kauemmin.

  • Tulevaisuuden varmuus

Paneutumalla ja panostamalla vaurastumis- ja sijoituskoulutuksiin, voit luoda itsellesi toisenlaista tulevaisuutta. Ehkä turvasi on se, että taloudellinen puskurisi on kunnossa tai ehkä kohdallasi olet tyytyväinen siihen, että olet saanut huonot velat vyörytettyä pois ja rahaa jää enemmän tilille pakollisten menojen jälkeen.

Voit kaivata varmuutta eläkepäiviä varten ja ostat esim. sijoitusasunnon, josta saat lisätuloa parinkymmenen vuoden kuluttua. Miltä kuulostaisi sijoittaminen rahastoihin tai osakkeisiin? Osakkeista maksetaan osinkoa, joka voisi olla kiva lisä omaan talouteesi. Tietysti täytyy ensin tietää mitä tekee eikä ihan yksi tai kaksi Koneen osaketta riitä.

Kun sinä osaat, voi kipinä tarttua myös jälkipolveen ja he oppivat rahamaailman saloja samalla.

miksi kannattaa opiskella oman vaurastumisen suhteen
  • Työuraa varten

Työskenteletkö sijoittamiseen liittyvällä alalla ja saatko kouluttautumisesta suurta hyötyä työhösi? Tai oletko kenties suunnitellut vaihtavasi alaa ja harkitset esim. raha-asioihin liittyvää työtä? Taitosi ainakin karttuvat ja saat ajan hermolla olevaa tietoa koulutuksista. Samalla näet voisiko tämä olla sinun juttusi. Uudet kontaktit voivat olla kultaakin kalliimpia työurallasi.

  • Uudet ystävät ja verkostot

Mikä sen mukavampaa kuin jutella samanhenkisten ihmisten kanssa omasta tilanteesta, omista suunnitelmista sekä unelmista. Ehkä tuttavapiirissäsi ei ole sijoittamisesta tai vaurastumisesta kiinnostuneita henkilöitä ja kaipaat sparrailuseuraa. Etukäteen ei voi tietää mitä eri tilaisuudet tai koulutuspäivät tuovat tullessaan.

Itse olen saanut useita hyviä tuttuja ja ystäviä Varapuun tilaisuuksien kautta, joiden kanssa voi soitella, käydä kahvilla tai viettää aikaa pidempäänkin yhdessä. Joskus saattaa kohdalle osua hyviä diilejä tai vinkkejä hyvistä diileistä verkostojen ja koulutustilaisuuksien kautta.

  • Uutta tekemistä

Opiskelemalla ja perehtymällä uusiin asioihin, voit saada uutta, mielekästä tekemistä. Kun innostut jostain, vie se todennäköisesti mennessään ja voit uppoutua sinua kiinnostaviin omaisuuslajeihin tunneiksi. Elämälle saattaa löytyä mielekäs suunta koulutustilaisuuksien, uusien ihmisten ja lisätiedon kautta.

  • Jotain sellaista mitä kaikilla ei ole

Melkein voisi sanoa, että raha-asioiden osaaminen kuuluu yleissivistykseen. Valitettavasi raha-asiat ovat varsin monella aikamoisessa solmussa. Opiskelemalla aiheesta lisää, kuulut siihen joukkoon, joka on ylipäätään kiinnostunut raha-asioistaan ja haluaa vaikuttaa talouteensa ja tulevaisuuteensa positiivisesti.

Omia kokemuksia

Itse halusin oppia eri omaisuuslajeista ja löytää sen omaa sydäntä lähinnä olevan. Aavistukseni sen suhteen osui oikeaan eli asunnot ovat selkeä intohimoni. Tietotaito on lisääntynyt valtavin askelin. Verkostot ovat kasvaneet Varapuun vuosijäsenyyteni myötä ja Suomen Vuokranantajien tilaisuuksien kautta. Suosittelen lämpimästi hakeutumaan eri koulutuksiin ja tutustumaan uusiin omaisuuslajeihin sekä ihmisiin. En olisi lähelläkään tätä pistettä sijoitusurallani ellen olisi hypännyt koulutusjunan kyytiin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.