miksi valita Nordnet kaupankayntialustaksi

Miksi valita Nordnet kaupankäyntialustaksi?

Miksi valita Nordnet kaupankäyntialustaksi? | Postaus sisältää mainoslinkkejä, linkit merkitty *-merkillä. Lue lisää täältä.

Tässä artikkelissa perehdymme siihen, miksi Nordnetin valitseminen kaupankäyntialustaksi on paras valinta sijoittajalle. Käsittelen yleisempiä kysymyksiä kuten Nordnetin luotettavuutta, kustannuksia, eri sijoitusvaihtoehtoja, tilin avaamista ja sulkemista sekä paljon muuta. 

 1. Onko Nordnet luotettava? 
 2. Mitä Nordnet maksaa? Onko Nordnet ilmainen?
 3. Onko Nordnet pankki? 
 4. Mihin kannattaa sijoittaa Nordnetissä? 
 5. Miten saan Nordnetistä rahat pois? 
 6. Onko Nordnet paras?
 7. Millä summalla kannattaa sijoittaa? 
 8. Mihin kannattaa sijoittaa 10 000? 
 9. Meneekö Nordnetistä tiedot verottajalle? 
 10. Voiko Nordnet tilin sulkea? 
 11. Miten siirtää rahaa Nordnettiin? 
 12. Johtopäätös

1. Onko Nordnet luotettava?

*Nordnet on vakiinnuttanut asemaansa markkinoilla luotettavana kaupankäyntialustana. Nordnet on saavuttanut sijoittajien luottamuksen ympäri maailmaa vahvalla kokemuksellaan ja suurella käyttäjämäärällä. Nordnetin tärkeimpänä prioriteettina on turvata asiakkaiden varat ja toimia tiukkojen rahoitussäännösten mukaisesti varmistaakseen käyttäjien turvallisuuden ja yksityisyyden.

2. Mitä Nordnet maksaa? Onko Nordnet ilmainen?

Itse asiakkuus Nordnetissä on ilmaista, heillä ei ole avaus- tai säilytysmaksuja. Säilytysmaksuja ei peritä pörssilistatuista osakkeista eikä rahasto-osuuksista. Nordnet tarjoaa kilpailukykyiset hinnoittelumallit ja läpinäkyvät palkkiomallit. Kustannukset vaihtelevat sen mukaan missä maassa asut ja mitä palveluja käytät. On tärkeää ymmärtää mitä kustannuksia sijoituspäätöksestä aiheutuu.

Saadakseen tarkat ja ajantasaiset hintatiedot käy tarkistamassa ne Nordnetin verkkosivuiltaan. Nordnet tarjoaa asiakkailleen kilpailukykyiset hinnat, joiden avulla sijoittajat voivat saada laajan valikoiman sijoitusinstrumentteja kohtuulliseen hintaan. Läpinäkyvällä hinnoittelulla ja alhaisilla palkkioilla Nordnet pyrkii vähentämään sijoittajien turhia kuluja. 

3. Onko Nordnet pankki? 

Sen lisäksi että Nordnet toimii kaupankäyntialustana, se toimii myös pankkina. Se tarjoaa sijoituspalvelujen lisäksi myös säästötilejä ja vakuudellisia lainoja Suomessa. Vakuudellinen limiittilainaus tarkoittaa, että sen avulla asiakkaat saavat lainaa arvopapereitaan vastaan. Ruotsissa tarjotaan jopa asuntolainoja sekä henkilökohtaisia lainoja. Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa tarjotaan tuotteita myös eläkesäästämiseen. Käyttäjät voivat hoitaa sijoitukset sekä päivittäiset pankkipalvelunsa yhdellä alustalla, mikä edistää tehokkuutta ja helppokäyttöisyyttä. 

4. Mihin kannattaa sijoittaa Nordnetissä? 

Nordet tarjoaa monipuolisen valikoiman sijoitusmahdollisuuksia, muun muassa osakkeita, rahastoja, ETF:ä, joukkovelkakirjalainoja. Nordnet tarjoaa pääsyn myös kansainvälisille markkinoille, jolloin käyttäjät voivat hajauttaa paremmin salkkujaan ja hyödyntää globaalit markkinat. 

Osakesijoitukset: Yksittäisten yritysten osakkeisiin sijoittaminen voi tarjota mahdollisuuden korkeisiin tuottoihin, mutta samalla se sisältää suuremman riskin. Tutkimalla yrityksiä ja niiden taloudellista tilaa ennen sijoittamista on tärkeää.

Joukkovelkakirjalainat: Niitä on pidetty vakaampana markkinana kuin osakemarkkinat. Ne ovat valtion ja yritysten liikkeelle laskemia velkakirjoja, jotka voivat tuottaa säännöllisiä korkotuottoja omalle pääomalle.

ETF: pörssinoteerattuja rahastoja. ETF:t toimivat kuten rahastot, mutta ne on noteerattu pörssissä kuten osakkeetkin. Voit ostaa ja myydä ETF:ä reaaliajassa.

Indeksirahastot: passiivisesti hoidettu rahasto. Indeksirahastot sisältävät yrityksiä eri toimialoilta ja niihin on mahdollista sijoittaa noteeraattomien rahasto-osuuksien kautta. Indeksirahastot ovat matalakuluisia tai jopa kuluttomia.

REIT eli kiinteistösijoitusrahastot: REIT-sijoitukset kohdistuvat kiinteistöomaisuuteen ja voivat tarjota osakkaille vuokratuottoja. Mahdollistavat hajauttamisen kiinteistömarkkinoille ilman fyysisten kiinteistöjen omistamista.

Hyödykkeet: Näitä ovat kulta, hopea, öljy tai maataloustuotteet. Hyödykkeiden avulla voidaan suojautua inflaatiota vastaan.

Lue myös tämä: Näin aloitat sijoittamisen helposti vain 15 eurolla kuukaudessa.

Ennen sijoituspäätöstä on tärkeää opiskella sijoittamista, ymmärtää niihin liittyvät riskit ja harkita tarvittaessa sijoitusneuvojaa. Muista, että sijoitusstrategian tulisi olla linjassa taloudellisten tavoitteidesi, aikajänteesi ja riskinsietokykysi kanssa. Hajauttaminen eri ominaisuusluokkien välillä voi auttaa pienentämään riskiä ja mahdollisesti parantamaan kokonaistuottoa.

5. Miten saan Nordnetistä rahat pois? 

Varojen nostaminen on yksinkertaista ja varsin helppo prosessi. Voit pyytää nostoa kaupankäyntialustan kautta määrittämällä haluamasi summan ja kohdetilin. Nordnet käsittelee nostopyynnöt nopeasti ja varmistaa, että varat ovat oikea-aikaisesti tililläsi. 

6. Onko Nordnet paras?

*Nordnet tarjoaa käyttäjäystävällisen käyttöliittymän, kattavat tutkimustyökalut ja koulutusmateriaalit sijoittajien käyttöön. Kysymys siitä, onko Nordnet paras valinta, riippuu käyttäjän yksilöllisistä mieltymyksistä ja sijoitustavoitteista. On tärkeää arvioida yksilölliset tarpeet, vertailla eri alustaja, palkkioita, käytettävissä olevia sijoitusvaihtoehtoja sekä asiakastukea ennen päätöksen tekemistä. 

Miksi valita Nordnet kaupankäyntialustaksi?

miksi valita Nordnet

7. Millä summalla kannattaa sijoittaa? 

Optimaalisen sijoitussumman määrittäminen riippuu taloudellisesta tilanteestasi ja riskinsietokyvystäsi. Tähän kysymykseen ei ole yhtä oikeaa vastausta. Nordnet on ottanut huomioon eri budjettiluokan sijoittajat, jolloin he voivat aloittaa jopa pienillä summilla (alkaen 15 euroa/kk) ja lisätä sijoituksiaan vähitellen ajan myötä. On suositeltavaa asettaa realistiset sijoitustavoitteet ja neuvotella mahdollisesti sijoitusneuvojien kanssa. 

Tässä kuitenkin muutamia seikkoja, jotka voivat auttaa sinua määrittelemään oikeaa sijoitussummaa:

 • Puskurirahasto: Ennen sijoittamisen aloittamista on hyvä varata puskurirahasto, joka kattaa 3-6 kuukauden elinkustannukset. Tämä rahasto toimii turvaverkkona yllättävien taloudellisten vaikeuksien varalta.
 • Velat: Jos sinulla on korkeakorkoisia velkoja, kuten luottokorttivelkaa, on viisaampi maksaa ne ensin pois ennen sijoittamisen aloittamista. Korkeakorkoiset velat syövät sijoitusten tuoton nopeasti.
 • Taloudelliset tavoitteet: Määrittele taloudelliset tavoitteesi ja aikajana kullekin tavoitteelle. Lyhytaikaisiin tavoitteisiin voi kuulua lomamatkaan säästäminen ja pitkäaikaisiin tavoitteisiin eläkesäästäminen.
 • Riskinsietokyky: Arvioi oma riskinsietokykysi ja mukavuustasosi mahdollisten sijoitustesi arvonheilahteluiden suhteen. Sijoitukset, jotka tarjoavat suurempia tuottoja, liittyvät yleensä myös suurempiin riskeihin.
 • Hajauttaminen: Hajauttaminen on tärkeää eri omaisuusluokkien välillä (esim. osakkeet, rahastot, joukkovelkakirjalainat, kiinteistöt) riskin jakamisen ja kokonaistuoton parantamiseksi.
 • Säännölliset sijoitukset: Ajallinen hajauttaminen on myös tärkeää. Jatkuva säännöllinen sijoittaminen sijoitussuunnitelman mukaan tuo hyvää hajautusta ajallisesti ja vähentää markkinoiden heilahteluiden vaikutusta kokonaistuottoon.
 • Aloita pienestä ja kasvata sijoitussummaa ajan myötä: Jos et ole varma oikeasta sijoitussummasta, voit aloittaa pienemmällä summalla ja kasvattaa summaa, kun tulet varmemmaksi ja taloudellisesti kyvykkäämmäksi.

8. Mihin kannattaa sijoittaa 10 000 euroa? 

10 000 euron sijoittaminen edellyttää huolellista sijoitusvälineiden harkintaa, jotka vastaavat taloudellisia tavoitteitasi ja riskinsietokykyäsi. Nordnet tarjoaa eri vaihtoehtoja, kuten indeksirahastoja, pörssinoteerattuja rahastoja eli ETF:iä ja osakkeita. On tärkeää hajauttaa sijoituksesi ja arvioida historiaa, kulu-ja hallinnointipalkkioita sekä tehdä tietoon pohjautuvia päätöksiä. Jakamalla 10 000 euroa eri omaisuusluokkien kesken voit pienentää riskiä ja mahdollisesti parantaa kokonaistuottoa. Muista sijoittaa vain sen verran kuin olet valmis menettämään ja vältä sijoittamasta rahoja, joita saatat tarvita lyhyellä aikavälillä.

9. Meneekö Nordnetistä tiedot verottajalle? 

Nordnet tarjoaa tarkan ja kattavan veroraportoinnin Verohallintoon. Läpinäkyvyys mahdollistaa tehokkaan veroraportoinnin ja varmistaa lakisääteisten vaatimusten noudattamisen. Tiedot menee automaattisesti verottajalle, sinun tehtäväksi jää vain tarkistaa, että tiedot ovat oikein veroilmoituksella.

10. Voiko Nordnet tilin sulkea? 

Kyllä, jos haluat sulkea Nordnet-tilisi, prosessi on hyvin yksinkertainen. Voit aloittaa tilin sulkemisen Nordnetin verkkoalustan kautta tai ottamalla yhteyttä asiakastukeen. Tilillä jäljellä olevat varat ja/tai sijoitukset siirretään määritetylle pankkitilillesi sulkemisen yhteydessä. On tärkeää muistaa, että tilin sulkeminen Nordnetissä voi aiheuttaa mahdollisia maksuja tai veroseuraamuksia, joten tutustu huolellisesti tilin sulkemiseen liittyviin ehtoihin.

11. Miten siirtää rahaa Nordnettiin? 

Noudata Nordnetin talletusprosessin ohjeita, näistä löytyy myös ohjevideoita. Noudattamalla ohjeita, varojen siirtäminen on helppoa. Alusta tarjoaa useamman tavan siirtää varoja mukaan lukien pankkisiirrot ja pankki-/luottokorttisiirrot. Nordnet haluaa varmistaa että sijoittajat pystyvät helposti siirtämään varojansa alustalle. 

Johtopäätös

Nordnet on yksi luotettavammista ja kustannustehokkaimmista kaupankäyntialustoista, joka tarjoaa laajan valikoiman sijoitusmahdollisuuksia. Nordnet on sitoutunut turvallisuuteen, käyttäjäystävälliseen käyttöliittymään ja kattaviin palveluihin. Nordnet tarjoaa tarvittavat työkalut ja resurssit monimutkaisilla rahoitusmarkkinoilla niin aloittelijoille kuin kokeneillekin sijoittajille. *Tästä pääset rekisteröitymään.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.