mistä rahaa sijoitettavaksi

Mistä rahaa sijoitettavaksi?

Mistä rahaa sijoitettavaksi | Tuntuuko, että rahaa ei ole sijoitettavaksi asti? Ovatko tulosi liian pienet sijoittamista ajatellen vai kuluvatko kaikki rahasi perusarjen pyörittämiseen?

Kulutus jäihin?

Oli tilanteesi millainen tahansa, on aina mietittävä ensin mistä voit lähteä liikkeelle. Mielestäni tärkeintä on oman talouden lukujen tunteminen. Jos tunnet taloutesi numerot, tiedät minkä verran rahaa tulee ja menee. Samalla pystyt puntaroimaan kaikkien menojesi tarpeellisuutta. Onko sinulla kuluja, joista voisit karsia?

Lue lisää oman talouden hallinnasta ja omien lukujen tuntemisesta täältä.

Tärkeintä on siirtää sijoitettavaksi tarkoitettu raha heti sivuun, kun palkka tai tuet ovat kilahtaneet tilille. Viimeisinä päivinä ennen palkkapäivää et varmasti halua luopua viimeisistä tilillä vielä olevista euroistasi ja sijoittaa niitä.

Sijoita siis heti, kun palkka tulee. Paria päivää ennen palkkapäivää, on tililläsi silti ne samat muutamat eurot jäljellä. Tosin sillä erotuksella, että tästä palkasta onnistuit laittamaan pienen siivun sijoituksiin.

Kulutuksen lopettamien kostautuu helposti myöhemmin. Jos pihistelet ja pihistelet, jääkö elämä elämättä tai tuleeko sorruttua törsäilemään jossain vaiheessa tarpeeksi pitkän pihistelyn jälkeen?

Mistä rahaa sijoitettavaksi?

Teetkö lisätöitä tai voisitko löytää itsellesi lisätyötä? Mitä se on tai voisi olla? Mitä osaamista sinulla on? Voisiko sen avulla ansaita vähän extraa iltaisin tai viikonloppuisin?

  • Kannattaisiko ilmoittautua henkilöstövuokrausfirmojen listoille ja heittää muutama keikka silloin tällöin?
  • Harrastatko jotain sellaista, jonka osaamisen voisit kaupallistaa? Opettaa junnuille skeittaamisen saloja tai pianon soittoa? Voisitko ryhtyä opettajaksi esimerkiksi kansalaisopistoon?
  • Voitko tehdä hanttihommia: ruohonleikkuu- tai lapsenvahtikeikkaa, jakaa mainoksia, siivota tai tehdä remonttia? Olisitko valmis auttamaan vanhempia henkilöitä kodin töissä tai kaupassa käynnissä?
  • Syksyllä voit kerätä marjoja ja myydä niitä joko niitä ostaville yrityksille ympäri Suomen tai oman alueen Facebook-kirppareiden kautta.
  • Voisitko myydä jonkun toisen tuotteita vapaa-ajallasi? Monet yrityksen hakevat jälleenmyyjiä tai konsulentteja. Jos tykkäät jostain tietystä asiasta (esim. vaatteet, meikit jne.), löytyisikö näihin liittyvää lisätyön mahdollisuutta? Voisiko tähän yhdistää myös affiliate-markkinointia? Mainostaisit esim. Instagramissasi jotain tuotetta tai palvelua ja saisit siitä myyntiin perustuvaa tuloa itsellesi?
  • Myytkö säännöllisesti lasten pieneksi jääneitä vaatteita, leluja tai kotitalouden muuta turhaa tavaraa? Onko kaappeihin muutoin kertynyt hyväkuntoisia tai kokonaan käyttämättömiä vaatteita, kenkiä tai elektroniikkatuotteita? Myy ylimääräiset tuotteet esimerkiksi Facebookin kirppareilla.
  • Oletteko usein mökillä tai poissa kotoa? Voisitko vuokrata omaa asuntoasi esim. Airbnb:n kautta? Lisätietoja Airbnb:stä löydät täältä.
  • Voitko pyytää palkankorotusta tai vaihtaa parempipalkkaiseen työhön? Voisitko opetella jonkun taidon, jota arvostetaan työpaikallasi ja joka toisi tullessaan lisää palkkaa? Tarvitaanko taidon oppimiseen virallinen koulutus vai riittäisikö verkkokurssi tai ahkera itseopiskelu kirjoista tai muista medioista?
  • Leivo tai tee käsitöitä ja myy tuotteitasi muille. Jos teet niitä joka tapauksessa ja olet hyvä siinä, niin aina kannattaa koittaa. Sinä voisit tehdä logovillasukat päivänsankarin toiveen mukaan tai helpottaa muiden arkea leipomuksillasi.
  • Vai pitäisikö sinun ryhtyä joulupukiksi?

Lähtikö aivonystyrät käyntiin?

Saitko uusia ideoita siihen, mistä saat rahaa sijoitettavaksi? Varmasti jollain tavalla voit saada lisärahaa, josta osan voit sijoittaa. Ehkä tarkastelemalla taloutesi lukuja, huomaat turhia menoreikiä ja raha sijoittamiseen löytyy jo peruspalkastasi. Voit lähteä liikkeelle jo 15 eurolla ja laittaa sen indeksirahastoihin kuukausittain.

Lue lisää artikkelistani: Näin aloitat sijoittamisen helposti vain 15 eurolla kuukaudessa.

Helpoin tietenkin on siirtää pieni summa sivuun heti palkkapäivänä eikä sitä niin sanotusti kadonnutta rahaa oikeastaan edes huomaa.


Lähteet: Varapuu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.