tasapaino

Mitä ovat Nordnetin uudet yhdistelmärahastot?

Mitä ovat Nordnetin uudet yhdistelmärahastot | Postaus sisältää affiliatelinkkejä, jotka merkitty *-merkillä. Lue lisää täältä.

Nordnet on lanseerannut kolme uutta yhdistelmärahastoa, jotka sijoittavat osakkeiden lisäksi korko- ja luottomarkkinoille maailmanlaajuisesti. Yhdistelmärahastoja on pidetty helppona mutta kalliina sijoitusmuotona ja nyt Nordnet on tuonut tähän ongelmaan ratkaisun ja tarjoaa asiakkailleen matalakuluisia yhdistelmärahastoja. Nordnetin kilpailuvaltti on pienemmät juoksevat kulut (0,49%) kuin taas kilpailijoilla, esimerkiksi OP:lla juoksevat kulut ovat jopa 1,08-1,64% välillä. Yhdistelmärahastot on suunniteltu pitkäaikaiseen säästämiseen, joiden tavoitteena on saavuttaa arvonnousua sekä laajaa hajautusta pitkällä tähtäimellä.

Nordnet on tuonut markkinoille kolme eri yhdistelmärahastoa; Nordnet One Varovainen, Nordnet One Tasapaino, Nordnet One Rohkea. Nordnet One –rahastot ovat niin sanotusti rahastojen rahastoja eli rahasto-osuusrahastoja. Rahasto-osuusrahasto tarkoittaa, että rahastot sijoittavat rahojaan toisiin rahastoihin ja Nordnet One rahastoissa se tarkoittaa sitä, että yhdistelmärahasto hyödyntää Nordnetin omia indeksirahastoja ja SEBin korkotuotteita. Rahasto sijoittaa mahdolliset osingot aina uudelleen.

*Tästä pääset rekisteröitymään Nordnetin ja luomaan itsellesi arvo-osuustilin.

Kolme vaihtoehtoa: Varovainen, Tasapaino, Rohkea

Sinun tulee vain valita itsellesi sopiva riskitaso oman riskisietokykysi mukaan, yhdistelmärahastojen riskit jaetaan matalariskisiin, neutraaliriskisiin ja korkeariskisiin. Tämän jälkeen salkunhoitajasi hoitaa loput. Voisi siis sanoa, että siirrät sijoitustesi hoidon rahastolle ja maksat siitä rahastolle palkkiota.

  1. Nordnet One Varovainen sijoittaa 30% osakkeisiin ja 70% korkoihin:

Nimensä mukaisesti tämä sopii henkilölle, kenellä on pieni riskinsietokyky ja tyytyy maltillisempaan tuottoon. Pääpaino korko- ja luottomarkkinoilla. Sijoitushorisontti vähintään kaksi vuotta. Alla näet tämän rahaston omistukset ja sektorit tällä hetkellä:

Nordnetin uudet yhdistelmarahastot
Nordnet One Varovainen, omistukset ja sektorit 6/2022
  1. Nordnet One Tasapaino sijoittaa 60% osakkeisiin ja 40% korkoihin:

Kohtalaista tuottoa hieman korkeammalla riskillä. Sijoitushorisontti vähintään kolme vuotta. Alla näet tämän rahaston omistukset ja sektorit tällä hetkellä:

Nordnet One Tasapaino, omistukset ja sektorit 6/2022
  1. Nordnet One Rohkea 100% osakkeisiin:

Korkeampaa tuottoa korkeammalla riskillä. Sijoitushorisontti vähintään viisi vuotta. Alla näet tämän rahaston omistukset ja sektorit tällä hetkellä:

Nordnet One Rohkea omistukset ja sektorit 6/2022

Mitä Nordnet One –rahastot pitävät sisällään?

Yhdistelmärahasto perustuu Nordnetin omiin suosittuihin indeksirahastoihin sekä ulkopuolisiin korkotuotteisiin. Osakkeet ovat yleensä alueidensa suurimpia yrityksiä, kaikissa kolmessa yhdistelmärahastossa suurimpina alueena on USA (yli 40% omistuksella) jonka jälkeen tulee Eurooppa (yli 20% omistuksella) (6/2022). Korkosijoitukset taas pitävät sisällään yritys-, asunto- ja valtionlainoja. 

Rahastoja tasapainotetaan jatkuvasti salkunhoitajan toimesta, että haluttu prosenttijakauma säilyy osake- sekä korko-ja luottomarkkinoiden välillä. Nordnet One yhdistelmärahastoja hallinnoi Nordnet Fonder- rahastoyhtiö.

Mitä kuluja Nordnet One-yhdistelmärahastoista menee?

Juoksevat kulut ovat kaikissa kolmessa rahastossa vain 0,49%. Juoksevat kulut kattavat kaikki rahaston kulut, ei merkintä- tai lunastusmaksuja eikä säilytysmaksuja.

nordnetone

Kenelle yhdistelmärahastot sopivat?

Yhdistelmärahastot sopivat aloittelevalle sijoittajalle niiden helppouden vuoksi ja se on hyvä vaihtoehto säästämiselle, kunhan kulut eivät nouse liian suuriksi. Nordnet One –yhdistelmärahastojen kilpailuvaltti muihin yhdistelmärahastoihin verrattuna on juurikin heidän alhaisemmat kulut. Jos olet sijoittanut kertasijoituksena 10 000 euroa rahastoon 10 vuodeksi niin jo yhden prosentin ero juoksevissa kuluissa tarkoittaa yli 1000 euron pienempää tuottoa, kun otetaan myös korkoa korolle –ilmiö huomioon. Jos sijoitusaika on vieläkin pidempi myös juoksevien kulujen vaikutus on suurempi. Kulut syövät tuottoa.

Muiden pankkien kulut:

  • Yhdistelmärahasto op: 1,08% -1,64%
  • Yhdistelmärahasto s-pankki: 0,82%-1,13%
  • Yhdistelmärahasto nordea: 1,03%-1,65%

Yhdistelmärahastot 2022:

Yhdistelmärahastojen ajatuksena on, että sijoittaja saa tasaista tuottoa kaikissa markkinatilanteissa. Nykyisessä markkinatilanteessa kun korkosijoitukset ovat pudonneet osakkeiden mukana niin huomataan, että yhdistelmärahastojen lupaus petti sijoittajat ja alkuvuosi on ollut yhdistelmärahastoille erityisen vaikea. Yhdistelmärahastot petti myös koronakriisin aikana, mihin sijoittajat eivät myöskään olleet varautuneet.

Kannattaako yhdistelmärahasto ylipäätään? Sanoisin, että Nordnetin tarjoamat yhdistelmärahastot ovat matalien kulujensa puolesta varteen otettava vaihtoehto erityisesti aloitteleville sijoittajille. Näillä tuotteilla pääsee helposti alkuun, kuten myös Nordnetin kuluttomilla indeksirahastoilla, joista voit lukea lisää täältä.

Pystyt tekemään kertasijoituksen tai aloittaa kuukausisäästämisen näillä yhdistelmärahastoilla – vaikka eläkepäiviä varten. Nordnet One -rahastot on lanseerattu myös Tanskassa ja Ruotsissa, sekä tulevat tarjolle myös Norjassa. Suomessa on jopa 1,3 miljoonaa rahastosäästäjää, joista 50 % oli naisia (Tilastokeskus 12/2020). Yhdistelmärahastot ovat siis Suomen suosituimmat sijoitustuotteet, joissa sijoittajan tarvitsee valita vain itselle sopiva riskitaso ja salkunhoitaja hoitaa loput. Helppoa kuin heinänteko!

Tästä pääset lukemaan miten luot maksuttoman tilin Nordnettiin muutamassa minuutissa kotisohvaltasi ja aloitat kuukausisäästämisen jo tänään!

Disclaimer: ”Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.