miten ajatuksesi vaikuttavat sijoitustuloksiisi

Miten ajatuksesi vaikuttavat sijoitustuloksiisi?

Miten ajatuksesi vaikuttavat sijoitustuloksiisi? | Onko ajatuksillasi oikeasti niin väliä? Vai miten meidän sijoitusajattelu on oikein ohjelmoitu?

Miten ulkoinen maailma vaikuttaa sijoitustuloksiisi?

Voisi kuvitella, että tuloksiin vaikuttavat vain käytössä olevat voimavarat ja kova tekeminen. Siitä seuraisi automaattisesti hyvät lopputulokset. Runnomalla valtavalla itsekurilla läpi harmaan kiven, et todennäköisesti saavuta lopullista ja pysyvää lopputulosta. Pienin askelin etenemällä pääset paremmin eteenpäin. Sijoittamalla kerran 1000 € et pääse kovin pitkälle, mutta sijoittamalla vaikka vain 15 € joka kuukausi, pääset todennäköisesti paljon pidemmälle.

Itse toimin näin ja pääset lukemaan lisää pienellä summalla sijoittamisesta täältä: Näin aloitat sijoittamisen helposti vain 15 eurolla kuukaudessa.

Mikä vaikuttaa tekemisesi laatuun? Henkilökohtaiset voimavarasi eli millaiset tiedot ja taidot sinulla on. Sosiaaliset taidot ja sitä kautta ihmissuhteesi ja verkostosi ovat tärkeitä. Ovatko fyysiset voimavarasi kunnossa: uni, ruoka, liikunta? Entä taloutesi? Onko sinulla ylijäämää, jota voit sijoittaa? Kuluuko palkka viimeistä senttiä myöden vai yritätkö pärjätä pikavipeillä päivästä ja kuukaudesta toiseen?

Miten sisäinen maailmasi vaikuttaa sijoitustuloksiisi?

Lopulta kaikkiin ulkoisiin seikkoihin eli voimavaroihisi, tekemiseesi ja tuloksiisi vaikuttaa sisäinen maailmasi. Sisäinen itsesi vaikuttaa paljon isommin kuin osaat edes ajatella. Sisäisiä tekijöitä ovat uskomuksesi – ohjelmoidut ajatuksesi vuosien takaa, jotka vaikuttavat käsitykseesi mm. rahasta ja sijoittamisesta.

Tärkeä rooli on myös tunteillasi. Yleensä se, mistä olet kiinnostunut ja tuntuu hyvältä, motivoi sinua jatkamaan ja tekemään täysillä. Et silloin huomaa ajan kulua eikä nälkä kurni vatsassa. Homma luistaa kuin itsestään. Jos vastaavasti saat töissä eteesi tylsän tehtävän, alkaa väsy painaa ja v…aa. Kun tunteet astuvat peliin mukaan tällä tavoin, on tuntemuksesi työtehtävästä aivan erilainen.

Mistä tunteesi sitten tulevat? Tunteet tulevat ajatuksistamme. Miten ajatuksesi vaikuttavat sijoitustuloksiisi? Mitä ajattelet ja vatvot päivät pitkät, vaikuttaa tuloksiisi. Päivästä toiseen, kun pyörität samoja ajatuksia, on lopputulos täysin sama kuin aina ennemminkin. Oravanpyörässä uudet näkökulmat eivät pääse vaikuttamaan tilanteeseen. Ajatukset aiheuttavat tunteita ja saavat meidät joko toimimaan tai perääntymään.

Miten oma ohjelmointisi vaikuttaa sijoitustuloksiisi?

Ajatuksesi, tunteesi, voimavarasi, tekemisesi ja sijoitustuloksesi syntyvät oman ohjelmointisi kautta. Kaikki mitä ympärilläsi on tapahtunut, on vaikuttanut sinuun. On kyse sitten vanhempien, kavereiden, opettajien, kulttuurin tai median mukanaan tuomista vaikutteista, on niillä suuri rooli sisääsi ohjelmoituihin toimintatapoihisi ja ajatuksiisi.

Jos olet pienestä pitäen kuullut, että raha on likaista, se on kaiken pahan alku ja juuri tai että raha ei tuo onnea, et ajattelekaan, että raha ratkaisisi mitään tai että sitä kuuluisi omistaa saati sitten sijoittaa. Jo 7-vuotiailla on urautunut käsitys rahasta eli heille on jo muodostunut oma rahatarinansa eli ohjelmointinsa kokemansa perusteella.  Se, mitä olet lapsesta asti kuullut, nähnyt ja oppinut, vaikuttaa sinussa edelleen.

Ohjelmoinnista voit lukea lisää täältä: Miten sinut on ohjelmoitu sijoittamaan

Miten ajatuksesi vaikuttavat sijoitustuloksiisi?

Voidaksesi tehdä asioita toisin, täytyy sinun ensin ymmärtää ja käydä läpi omat päänsisäiset käsityksesi, ajatuksesi, olettamuksesi ja tunteesi rahaan liittyen. Sinun vastuulla on muuttaa omaa sijoitusohjelmointiasi eli rahatarinaasi. Se mitä sinulla on sisällä raha-asioiden ja sijoittamisen suhteen, sitä tulee myös ulos. On siis opittava pois niistä vanhoista, pinttyneistä vaikuttimista.

Itse pääsin kiinni omaan lapsuuden ja nuoruuden rahatarinaani Taitavaksi Rahan Kanssa™ -koulutuksessa. Huomasin useita eri asioita, jotka vaikuttivat edelleen tapaani ajatella tai käyttää rahaa.

Kun muutat vanhaa ohjelmointiasi eli sitä, miten näet raha-asiat, et näe muutoksia ulkoisessa olemuksessasi heti. Voi kestää jopa kuukausia, että jotain ohjelmointisi muuttamisesta näkyy ulospäin. Vain muuttamalla kauan sitten oppimaasi, kuulemaasi ja näkemääsi ja pureutumalla ohjelmointisi juurisyihin, pääset vielä pitkälle.

Miten sinut on ohjelmoitu sijoittamaan -tekstin pääset lukemaan tästä

Sisäinen äänesi ja vanha ohjelmointisi horjuttavat uskoa omiin mahdollisuuksiisi, älä anna niiden tehdä niin!

Lähteet: Varapuun Taitavaksi Rahan Kanssa™ -koulutus

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.