miten kilpailutat asuntolainasi

Miten kilpailutat asuntolainasi?

Miten kilpailutat asuntolainasi | Onko asuntolainaa mahdollista kilpailuttaa ja saada edullisemmin? Oletko ottanut asuntolainasi jo vuosia sitten tai tuntuuko korko tai kulut korkeilta?

Asuntolaina on monelle se isoin henkilökohtainen laina ja kilpailuttamalla asuntolainasi voit saada tuntuvia, jopa tuhansien eurojen säästöjä aikaan. Korot ovat muuttuneet vuosien aikana ja muuttuvat jatkuvasti. Jos lainasi on otettu esim. 10 vuotta sitten, oli pankin marginaali todennäköisesti erilainen kuin se nyt olisi.

Asuntolainasi koostuu pankin marginaalista ja viitekorosta eli 3-, 6- tai 12 kuukauden Euriborista, pankin omasta Prime-korosta tai kiinteästä korosta. Eri pankeilla on eri marginaalit ja pankki määrittelee asiakkaan marginaalin mm. maksukyky, lainan vakuus, muu omaisuus sekä raha-asioiden hoitohistoria huomioiden.

Mikäli olet kiinnostunut asuntolainojen koroista, niin lähde selvittämään ensin sitä millaiset asuntolainojen korot ovat juuri nyt.

Pankki veloittaa lainan noston yhteydessä yleensä jonkun kertakulun eli järjestelypalkkion ja/tai toimitusmaksun ja kuukausiveloituksesta peritään erillinen lainanhoitokulu. Näistä kuten marginaalistakin voit pystyä keskustelemaan pankin kanssa.

Miten kilpailutat asuntolainasi?

Asuntolainan voi kilpailuttaa itse. Se on aika aikaa ja energiaa vievää puuhaa, sillä joudut täyttää tietosi jokaiseen pankkiin erikseen. Todennäköisesti myös palkitsevaa. Suurimman hyödyn saat, kun kilpailutat vähintään 5 pankkia. Näin saat kattavimman otoksen lainan ehdoista, koroista sekä kuluista.

Pankit kysyvät mm. sinun henkilötietosi, asunnon tiedot, asuntosi ostohinnan ja nykyisen hinta-arvion, nykyisen lainan tiedot, muiden lainojesi tiedot, tulosi ja menosi sekä muun omaisuutesi.

Helpointa, nopeinta ja vaivattominta on kilpailuttaa laina yhdellä napinpainalluksella useampaan paikkaan kerrallaan. Kotimainen Summarum tarjoaa palvelun, jonka kautta asuntolainan kilpailutus onnistuu käden käänteessä.

Summarum kerää tarjoukset yhteen ja välittää ne asiakkaalle eteenpäin. Palvelu on asiakkaalle maksuton. Summarumin periaate on auttaa kuluttajia talousasioiden hoitamisessa.

Saat kertaheitolla useasta pankista tarjoukset, voit vertailla niitä rauhassa ja olla yhteydessä haluamiisi pankkeihin ja jatkaa neuvotteluja valitsemiesi pankkien kanssa omassa tahdissasi. Säästät aikaasi naputtelemalla vain yhden lainahakemuksen ja samalla voit saada tuntuvaa rahallista hyötyä edullisemman asuntolainan muodossa.

Asuntolainan voi siis kilpailuttaa samalla tavalla kuin sähkön tai vakuutukset. Säästöt voivat olla jopa tuhansia euroja, joihin ei vakuutuksia kilpailuttamalla pääse. Saat pankkien tarjousten erot esille vertaamalla todellisia vuosikorkoja. Lainaehdoissa voi olla myös eroja.

Lainan voi kilpailuttaa esim. parin vuoden välein. Lainojen kilpailuttaminen on tervettä eikä oma pankki ota nokkiinsa, vaikka kilpailutat heidän antamansa asuntolainan.

Hyötyä eurokaupalla

Olemme kilpailuttaneet asuntolainan pariin otteeseen ja meille tärkein ominaisuus asuntolainojemme osalta oli lainan hinta (korko ja kulut) sekä pankkipalvelumaksut siirtäessämme kaikki pankkiasiamme kerralla samaan pankkiin. Henkilökohtainen palvelu ei tässä tilanteessa painanut niin paljoa. Olemme vaihtaneet pankkia kerran emmekä toistaiseksi ole saaneet parempaa tarjousta muualta.

Miten voisit käyttää nämä säästyneet eurot? Sijoittaisitko ne tuottamaan lisää rahaa? Itse olen käyttänyt niitä (ja muutakin tulovirtaani) indeksirahastoihin. Mikäs sen mukavampi kuin korkoa korolle -efekti, jossa raha on laitettu tekemään lisää rahaa.


Lähde

Summarum.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.