miten sijoitat Nordnetin kuukausisaasto ETFiin

Miten sijoitat Nordnetin kuukausisäästö ETF:iin?

Miten sijoitat Nordnetin kuukausisäästö ETFiin? | Postaus sisältää affiliatelinkkejä, linkit merkitty *-merkillä. Lue lisää täältä.

Mikä on ETF? ETF (Exchange Traded Fund) on pörssinoteerattu rahasto, jolla voi käydä kauppaa pörssissä kuten osakkeillakin. ETF:illä saat hajautetun salkun yhtä nappia painamalla. Kätevää. Voit valita noin 50 kuukausisäästöön tarkoitetun rahaston joukosta ja sijoittaa länsimaihin, koko maailmaan, korko-ETF:iin, raaka-aineisiin, megatrendeihin tai muihin erikoisempiin rahastoihin. Mikä parasta, voit muuttaa ETF-kuukausisäästösopimustasi vaikka joka kuukausi tai lopettaa sen milloin vain. Nordnet on myös ainoa toimija Suomessa, joka tarjoaa mahdollisuuden ETF-kuukausisäästämiseen.

*Eikö sinulla vielä ole Nordnetin tiliä? Rekisteröidy tästä.

Sijoitussumma ja kulut

Minimisijoitus kuukausisäästösopimuksella on 50 €/kk yhtä ETF-rahastoa kohti. Säilytysmaksu on 0 €. Hallinnointipalkkiot ovat pienempiä (alk. 0,07 %) perinteisiin rahastoihin verrattuna. Myydessäsi ETF-rahastoasi, maksat hinnaston mukaisen välityspalkkion. Löydät kulutiedot Lisätietoja-välilehden kautta tai avaintietolomakkeelta valitsemasi rahaston kohdalta.

Kuukausisäästösopimuksen palvelumaksu ETF-ostoista on 2,50 €. Tarkista aina, että sinulla on rahaa Nordnetin salkussasi palvelumaksua varten. Summa nimittäin veloitetaan parin arkipäivän viiveellä.

ETF:iä ei voi ostaa vajaita osuuksia. Tarkista, että salkkusi saldo on (vähintään) 10 % korkeampi, kuin veloitettava summa. Muutoin toimeksianto jonkun rahaston osalta voi jäädä kokonaan tekemättä. Jos toimeksiantoa ei voida täyttää, et maksa palvelumaksua. Jos olet kuitenkin onnistunut saamaan läpi jonkun ETF-hankintasi, maksat siitä 2,50 € palvelumaksun. Olisi harmi, että maksat yhden 50 euron ETF:n ostamisesta 2,50 euron eli 5 %:n kulun.

Monesti sanotaan, että kulujen olisi hyvä olla 1 % luokkaa tai alle sen. Nordnetissä pääset ETF-hankinnoissa 1 % kuluihin ostamalla ETF:iä 250 €:lla kuukaudessa.

Voit hajauttaa salkkuasi ja ostaa tuolla samalla 2,50 € kululla jopa neljää eri ETF:ää! Pystyt hajauttamaan neljällä eri ETF:llä aika laajasti eri aloille ympäri maailmaa. Nordnetillä on valittavissa yli 50 ETF:ää maailmalla tunnetuilta liikkeellelaskijoilta.

Mitä muuta olisi huomioitava?

Onko valitsemasi ETF-rahasto kasvu- vai tuottorahasto? Kasvurahasto sijoittaa osingot uudelleen, kun taas tuottorahasto jakaa osinkoja omistajille. Verotuksellisesti olisi järkevämpää omistaa kasvurahastoon.

Onko rahasto fyysinen vai synteettinen? Fyysiset rahastot koostuvat konkreettisista osakkeista tai velkakirjoista. Synteettiset, ”keinotekoiset”, perustuvat tuotonvaihtosopimuksiin ja itse osakkeita tai velkakirjoja ei omisteta konkreettisesti. Itse suosisin fyysisiä rahastoja.

Nämä kaikki tiedot löytyvät Nordnetissä kunkin rahaston kohdalta.

Miten sijoitat Nordnetin kuukausisaasto ETFiin

Miten sijoitat Nordnetin kuukausisäästö ETFiin?

  1. Valitse kuukausisäästösummasi ja yksi tai useampi ETF

Minimisijoitus 50 €/kk. Valittavia rahastoja n. 50 erilaista eri painopistein. Voit katsoa korkoa korolle -laskurista (sivun keskiosassa), millaiseksi loppusumma muodostuu eri säästösummilla ja eri säästöajoilla laskettuna.

  1. Päätä paljonko sijoitat valitsemiisi rahastoihin

Valitse kuinka monta prosenttia säästösummastasi sijoitat valitsemiisi ETF:iin. Jos valitset neljä eri ETF:ää, voit laittaa jokaiseen tasapuolisesti 25 % tai muun haluamasi prosenttijaon. Muista, että summan täytyy olla min. 50 €/kk yhtä ETF:ää kohti.

  1. Tee automaattinen siirto verkkopankistasi Nordnetiin

Tiedot automaattisen veloituksen tekemisestä löydät kohdasta Sivuni > Talletus > “Miten teen tilisiirron?”. Huom! Tilisiirto ei välttämättä näy Nordnetissä samana tai vielä seuraavanakaan pankkipäivänä.

*Pääset rekisteröitymään Nordnetiin helposti ja veloituksetta tästä.

Mikä on ETF ja Indeksirahaston ero?

ETF rahasto on noteerattu pörssissä eli ETF-rahastoilla käydään kauppaa pörssin ollessa auki. Indeksirahastoa ei ole listattu pörssiin, joten sen arvo päivittyy kerran vuorokaudessa. Molemmat soveltuvat hyvin kuukausisäästämiseen, indeksirahastoihin voi tehdä kuukausisäästösopimuksen alkaen 15 euroa kuukausi kun taas ETF kuukausisäästösopimuksen minimisijoitus on 50 euroa kuukaudessa, näiden avulla sijoitusten hajautus toteutuu samalla.

Sinun sijoituksesi

Nordnetillä on laaja ja monipuolinen valikoima tähän kuukausisäästösopimuksen piiriin kuuluvia ETF-rahastoja. Itse olen kiinnostunut mm. länsimaista, maailmasta sekä trendeistä. Löydät varmasti itsellesi parhaiten sopivat rahastot. Ja mikä parasta, kaikki tapahtuu automaattisesti kuukausiveloituksella.

Mitä rahoja sinun on viisainta sijoittaa? Niitä rahoja, joita et tarvitse seuraavien vuosien tai mieluusti vuosikymmenten aikana eli taloutesi ylijäämää. Näin voit jättää rahasi poikimaan korkoa korolle -ilmiön avulla.

Tärkeintä on aloittaa heti! Ei vasta huomenna, seuraavana palkkapäivänä, palkankorotuksen jälkeen, veronpalautuksen tultua tai sitten, kun rahaa jää. Kun teet kuukausiveloitussopimuksen, et edes huomaa rahan katoamista tililtä.

*Hanki Nordnetin tili itsellesi ja pääset tutustumaan laajaan ETF-valikoimaan.

Disclaimer: ”Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.