nordnetin kansainväliset indeksirahastot

Nordnetin kansainväliset indeksirahastot

Nordnetin kansainväliset indeksirahastot | Postaus sisältää mainoslinkkejä, linkit merkitty *-merkillä. Lue lisää täältä.

Nordnetin kansainväliset indeksirahastot kantavat nimiä Nordnet Maailma Indeksi, Nordnet USA Indeksi, Nordnet Kehittyvät Markkinat Indeksi ja Nordnet Eurooppa Indeksi. Näiden lisäksi on olemassa pohjoismaiset indeksirahastot Suomi, Ruotsi, Norja sekä Tanska. Pääset tutustumaan Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin blogitekstissäni täällä.

Millaisia Nordnetin kansainväliset indeksirahastot ovat?

Nordnetin kansainvälisissä indeksirahastoissa kulut ovat maltilliset, jopa huokeahkot. Neljä rahastoa ovat erittäin kattavia ja näitä on toivottu. Perinteisesti tällaisiin pääsee käsiksi ETF:ien kautta, mutta Nordnetin muutettua ETF:iensä hinnoittelupolitiikkaa 5.6.2020, on moni jättänyt ETF:t hankkimatta.

Juoksevat, vuosittaiset kulut ovat 0,25 – 0,39 % välillä ja rahastoissa ei ole mitään merkintä-, säilytys- tai lunastuspalkkioita. Rahastoon pääsee käsiksi minimissään 15 eurolla kuukaudessa, kuten myös Nordnetin aiempiin, täysin kuluttomiin Pohjoismaisiin indeksirahastoihin.

  1. Nordnet USA Indeksi seuraa tunnettua S&P 500 -indeksiä. Indeksissä on 500 markkina-arvoltaan suurinta yhdysvaltalaista yritystä. Juoksevat kulut ovat 0,25 %.
  2. Nordnet Maailma Indeksi pitää sisällään suurten ja keskisuurten yhtiöiden markkinoita 23 kehittyneessä maassa ympäri maailman. Hajautus on erittäin kattava, sillä mukana on isoja yrityksiä mm. Euroopasta, Aasiasta ja USA:sta. Juoksevat kulut ovat 0,30 %.
  3. Nordnet Eurooppa Indeksi seuraa 15 kehittyneen Euroopan maan suurten ja keskisuurten yhtiöiden markkinoita. Päätoimialoja ovat terveydenhuolto, kulutushyödykkeet, rahoitussektori ja teollisuus. Pääpaino on Englannin, Ranskan, Sveitsin ja Alankomaiden markkinoilla. Juoksevat kulut ovat 0,25 %.
  4. Nordnet Kehittyvät Markkinat Indeksi seuraa yli 1 000 yhtiön kehitystä 26 eri kehittyvällä markkinalla. Pääpaino on Kiinassa, mutta mukana on maita viideltä eri alueelta ympäri maailman. Juoksevat kulut ovat 0,39 %.

Tästä pääset luomaan ilmaisen tilin *Nordnetiin.

Nordnetin rahastojen selkeä miinus on se, että ne ovat synteettisiä. Synteettinen rahasto ei omista osakkeita, vaan se käyttää johdannaisia, eräänlaisia kauppasopimuksia toisen osapuolen kanssa. Tästä syntyy vastapuoliriski. Näin on toimittu siksi, että rahaston kulut on saatu mataliksi.

Jos vastapuoli menee esim. konkurssiin riskinä on että he eivät pystyisi maksamaan tuottoa sopimuksen toiselle osapuolelle. Toki näissä on myös asetettu vakuus varallisuudelle, jos jotain tapahtuisi. Harvemmin nämä realisoituvat, mutta kaikki on mahdollista.

Rahastojen plussat ja miinukset

+ kulut ovat pienet

+ ei merkintä-, lunastus- tai säilytyspalkkioita

+ koko maailma on ulottuvilla

+ hajautus tapahtuu kuin itsestään

-synteettinen rahasto

Mikä rahasto sopii sinulle?

Nordnetin kansainväliset indeksirahastot ovat hyvä vaihtoehto. On kuitenkin syytä miettiä, millainen oma sijoitussuunnitelmasi on. Kun haluat hajauttaa edullisesti ja kattavasti, on tässä varteenotettava vaihtoehto. Jos rahaston synteettisyys on suuri este, ei nämä rahastot ole sinun vaihtoehtojasi. Jos pienen summan sijoittaminen kerrallaan (min. 15 € / kk) on tärkeä kriteeri, tutustu tarkemmin näihin rahastoihin. Käy lukemassa blogitekstini miten pääset helposti ja nopeasti kiinni rahastosijoittamiseen Nordnetin kautta tästä.

Tarkempaa tietoa eri rahastoista voit tutkia ja lukea Morningstar -sivustolta.

TÄRKEINTÄ SIJOITTAMISESSA ON ALOITTAMINEN! MIKÄÄN EI MUUTU, JOS MIKÄÄN EI MUUTU!

Disclaimer: ”Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.