Nordnetin uudet kansainväliset indeksirahastot

Nordnetin uudet kansainväliset indeksirahastot

II Tämä teksti sisältää affiliatemarkkinointia II

Nordnetin uudet kansainväliset indeksirahastot on lanseerattu. Uudet indeksirahastot kantavat nimiä Maailma, USA, Kehittyvät Markkinat ja Eurooppa. Moni on varmasti kaivannut laajempia vaihtoehtoja jo olemassa olevien Indeksirahasto Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska rinnalle. Pääset tutustumaan Nordnetin pohjoismaisiin rahastoihin ja uusien asiakkaiden etuihin aiemmassa blogitekstissäni täällä.

Millaisia uudet kansainväliset rahastot ovat?

Nordnetin uusissa kansainvälisissä indeksirahastoissa kulut ovat maltilliset, jopa huokeahkot. Neljä uutta rahastoa ovat erittäin kattavia ja näitä on moni toivonut. Perinteisesti tällaisiin pääsee käsiksi ETF:ien kautta, mutta Nordnetin muutettua ETF:iensä hinnoittelupolitiikkaa 5.6.2020, on moni jättänyt ETF:t hankkimatta.

Juoksevat, vuosittaiset kulut ovat 0,25 – 0,39 % välillä ja rahastoissa ei ole mitään merkintä-, säilytys- tai lunastuspalkkioita. Rahastoon pääsee käsiksi minimissään 15 eurolla kuukaudessa, kuten myös Nordnetin aiempiin, täysin kuluttomiin Pohjoismaisiin indeksirahastoihin.

  1. Nordnet Indeksirahasto USA seuraa tunnettua S&P 500 -indeksiä. Indeksissä on 500 markkina-arvoltaan suurinta yhdysvaltalaista yritystä. Juoksevat kulut ovat 0,25 %.
  2. Nordnet Indeksirahasto Maailma pitää sisällään suurten ja keskisuurten yhtiöiden markkinoita 23 kehittyneessä maassa ympäri maailman. Hajautus on erittäin kattava, sillä mukana on isoja yrityksiä mm. Euroopasta, Aasiasta ja USA:sta. Juoksevat kulut ovat 0,30 %.
  3. Nordnet Indeksirahasto Eurooppa seuraa 15 kehittyneen Euroopan maan suurten ja keskisuurten yhtiöiden markkinoita. Päätoimialoja ovat terveydenhuolto, kulutushyödykkeet, rahoitussektori ja teollisuus. Pääpaino on Englannin, Ranskan, Sveitsin ja Alankomaiden markkinoilla. Juoksevat kulut ovat 0,25 %.
  4. Nordnet Indeksirahasto Kehittyvät Markkinat seuraa yli 1 000 yhtiön kehitystä 26 eri kehittyvällä markkinalla. Pääpaino on Kiinassa, mutta mukana on maita viideltä eri alueelta ympäri maailman. Juoksevat kulut ovat 0,39 %.

Käy tutustumassa uusiin rahastoihin heti tästä (*).

Nordnetin uusien rahastojen selkeä miinus on se, että ne ovat synteettisiä. Synteettinen rahasto ei omista osakkeita, vaan se käyttää johdannaisia, eräänlaisia kauppasopimuksia toisen osapuolen kanssa. Tästä syntyy vastapuoliriski. Näin on toimittu siksi, että rahaston kulut on saatu mataliksi.

Jos vastapuoli menee esim. konkurssiin eikä pystyisi maksaa tuottoa sopimuksen toiselle osapuolelle. Toki näissä on myös asetettu vakuus varallisuudelle, jos jotain tapahtuisi. Harvemmin nämä realisoituvat, mutta kaikki on mahdollista.

Rahastojen plussat ja miinukset

+ kulut ovat pienet

+ ei merkintä-, lunastus- tai säilytyspalkkioita

+ koko maailma on ulottuvilla

+ hajautus tapahtuu kuin itsestään

-synteettinen rahasto

Pääset Nordnettiin tutustumaan kansainvälisiin rahastoihin täällä (*).

Mikä rahasto sopii sinulle?

Nordnetin uudet kansainväliset indeksirahastot ovat hyvä vaihtoehto. On kuitenkin syytä miettiä, millainen oma sijoitussuunnitelmasi on. Sijoitussuunnitelmasta löytyy lisää tietoa täältä.

Jos haluat hajauttaa edullisesti ja kattavasti, on tässä varteenotettava vaihtoehto. Jos rahaston synteettisyys on suuri este, ei nämä rahastot ole sinun vaihtoehtojasi. Jos pienen summan sijoittaminen kerrallaan (min. 15 € / kk) on tärkeä kriteeri, tutustu tarkemmin näihin rahastoihin.

Pääset luomaan omat tunnuksesi ja tutustumaan uusiin rahastoihin täällä (*).

Tärkeintä sijoittamisessa on se, että aloittaa.

Edes pienellä summalla kuukaudessa.

Lähteet:

Nordnet

Wikipedia

Thebalance.com

Tästä pääset Nordnetin sivustolle (*).


*Tämä postaus sisältää affiliatelinkkejä. Mikäli päädyt ostamaan tuotteen affiliatelinkkini kautta, saan siitä pienen rahallisen komission. Komission avulla ylläpidän tätä blogia. Linkin klikkaaminen ei tuo minulle tuloja eikä aiheuta sinulle kuluja. Voit rauhassa tutustua tuotteisiin ja miettiä ostopäätöstäsi rauhassa. Suosittelen vain niitä tuotteita, joita käytän tai olen käyttänyt itse. Mielipiteet tuotteista ovat 100 % omiani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.