Opettajasta vuokraemännäksi

Opettajasta vuokraemännäksi?

Opettajasta vuokraemännäksi. Olisinko osannut kuvitella, että jään pois opettajan työstä ja ryhdyn päätoimiseksi vuokraemännäksi? Miten kaikki on tapahtunut? Tervetuloa lukemaan tarinaani.

Olen Teija Linnanmäki ja asun pikkuruisessa Nellimin kylässä arktisella alueella,  340 kilometriä napapiiriltä pohjoiseen. Aivan Venäjän eksoottisen, kulkemiseen kielletyn, rajavyöhykkein vartioidun rajan tuntumassa. Kylän on perustanut isoäitini isoisä, Nuoran Pekka, inarinsaamelainen kyläpäällikkö ja kievarin pitäjä.

Ensimmäinen kosketus vuokraemännyyteen

Joulun alla 2011 perheelleni oli valmistumassa kakkosasunto Nellimiin Inarijärven rannalle, heimoni ikivanhoille maille. Se on Nellimin paras paikka, kesäisin lämpimämpi kuin lähiympäristö.

Olin siivoamassa juuri valmistuvaa mökkiä rakennuspölystä ja rakentajat tekivät viimeistelyjä, kun minulle soitettiin ja kysyttiin voisinko majoittaa jo seuraavaksi yöksi yhden perheen.

Tiukka paikka, niinpä lupasin. Perheeni saisi hieman rahaa vaikkapa mökin sisustamiseen. Siitä se lähti, tieni turistien emännäksi. Muutaman vuoden toimin muiden majoittajien varamajoitustilana, jonka jälkeen laitoin mökit booking.comiin nimellä Nellim Holiday Home.

Opettajasta vuokraemännäksi?

Opettajasta vuokraemännäksi

Opetin tuohon aikaan Ivalon kouluilla inarinsaamea päätyönäni. Elämäntilanteet muuttuivat, lapset lähtivät etelään opintojen perässä ja minä sairastuin hometautiin. En enää kyennyt työskentelemään kouluilla. Loppujen lopuksi jouduin irtisanoutumaan työstäni.

Päätin vuokrata mökkejä toimeentulokseni niin paljon kuin mahdollista. Laitoin molemmista mökeistä ilmoituksen Nettimökkiin, Nellim Holiday Home 1 ja Nellim Holiday Home 2.

Kun jompikumpi mökeistä vuokrattiin viikoksi, otin toisen mökin pois myynnistä siltä viikolta. Minulla ei ollut vakituista kotia. Menin matkalaukun kanssa aina siihen mökkiin, joka ei ollut vuokrattuna. Sain siivottua kunnolla aina sen mökin, jossa itse asuin.

Niin minä vaihdoin ammattia opettajasta vuokraemännäksi. Pääosa tuloistani tulee asuntojen vuokraamisesta, lyhyt- tai pitkäaikaisesti. Lisäksi kirjoitan inarinsaameksi Nellimin kylästä uutta kirjasarjaani vanhan jatkoksi ja opetan inarinsaamea virtuaalisesti. Minulla tuskin olisi mökkien lisäksi useita sijoitusasuntoja hyvillä sijainneilla ympäri Suomea, ellen olisi Varapuu Oy:n  koulutuksissa. Olen niistä suuresti kiitollinen.

Sopivien asuntojen ostaminen, lainojen haku, vuokralaisten valitseminen ja kaikenlaisten vuokraustoimintaan liittyvien asioiden hoitaminen on työtä, josta tykkään.

Mitä olen oppinut vuokraemännyyden aikana ja mitä vinkkejä voin jakaa blogin lukijoille, löytyy seuraavasta blogitekstistä.

Tervetuloa Nellimiin, pohjoisen paratiisiin!

Opettajasta vuokraemännäksi?

Pääset tutustumaan mökkeihini tästä:

Nellim Holiday Home 1 ja Nellim Holiday Home 2

Ota yhteyttä, jos haluat elämyksellisen matkan luonani:

Teija Linnanmäki

teijalinnanmaki (at) gmail.com

puh. 040 513 0746


Oletko lukenut jo Susan tarinan? Käy kurkkaamassa se täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *