Osallistuisitko säästöhaasteeseen

Osallistuisitko säästöhaasteeseen?

Medioissa pyörii välillä erilaisia haasteita esimerkiksi säästämisen ja liikuntaan liittyen. Moni on varmasti törmännyt lankutushaasteeseen, mutta millaisia säästöhaasteita on olemassa, osallistuisitko säästöhaasteeseen?

Rahaa säästöön

Haasteiden tarkoitus on kuin huomaamatta kerryttää ”ylimääräistä” rahaa. Kun tarkkailet omaa kulutustasi ja otat pienen summan sivuun peruskulutuksestasi esim. joka viikko, saat kivan summan palkinnoksi haasteen päätyttyä.

Miltä kuulostaisi ylimääräinen tonni? ROI:n säästöhaasteella on tarkoitus vuoden aikana kerryttää tonnin potti ylimääräistä. Tarkoitus on joka viikko siirtää summa X sivuun ja vuoden kuluttua kasassa on 1000 euroa. Suurimmat summat haasteessa ovat 48 €, 40 € ja 35 € viikossa ja pienimmät summat 3 €, 4 € ja 5 € viikossa. Mukana oli myös yksi vapaa viikko, jolloin sinun ei tarvinnut saada sivuun euroakaan.

Lue myös tämä lisätienesti mahdollisuus: Ansaitse jopa 300 euroa edestä lahjakortteja ostoksistasi.

Me Naiset -sivustolta löytyy 1378 euron säästöhaaste. Haasteessa laitetaan joka viikko yksi euro enemmän säästöön kuin edellisellä viikolla. Aloitetaan siis ensimmäisellä viikolla 1 €, toisella viikolla laitetaan sivuun 2 € ja kolmannella viikolla 3 €. Viikkolla 50 on sivuun laitettava 50 €, toiseksi viimeisellä viikolla 51 € ja viimeisellä viikolla 52 €. Summat toki voi laittaa sivuun mielivaltaisessakin järjestyksessä, jos ei halua, että esimerkiksi viimeisen 3 viikon aikana pitäisi löytyä 153 € ”ylimääräistä” sivuun laitettavaksi. Kurkkaa haaste kokonaisuudessaan tästä.

Olisiko sinulle sopivin 365 päivän säästöhaaste? Tarkoitus on laittaa rahaa sivuun joka päivä. Maanantaina 1 €, tiistaina 2 €, keskiviikkona 3 € ja sunnuntaina kasassa on 28 €. Tämän jälkeen toistat tuota samaa kaavaa joka viikko. Vuoden loputtua sinulla on kasassa 1456 €. Käy tutustumassa tähän haasteeseen tästä.

Voit käydä kurkkaamassa rahansäästöhaasteita myös englanniksi esim. Inspired Budget -sivustolta.

Haasteaikaa voit itse muokata. Jos et jaksa keskittyä kokonaista vuotta viikottain, voit lyhentää ajan vaikka kuukauteen. Tällöin muokkaa säästettävät summat ajan tai oman mielen ja tarpeen mukaan. Jos haluaisit saada säästöön kuukaudessa 500 euroa, on tarpeen laittaa sivuun päivittäin aina euro enemmän kuin edellisenä päivänä. Ensimmäisenä päivänä 1 €, toisena 2 €, kolmantena 3 € ja kuun lopussa sinulla on kasassa 465 €.

Mihin käyttäisit säästämäsi rahat? Kun olet suunnitellut ja miettinyt käyttötarkoituksen etukäteen, motivaatio säilyy paremmin yllä pidemmänkin säästöhaasteajan. Seuraavaksi täytyy miettiä minne laittaisit säästämäsi rahat turvaan vuodeksi? Jos ne ovat helposti käden ulottuvillasi, voit ”vahingossa” käyttää niitä vuoden aikana. Olisiko erillinen tili tai perinteinen säästöpossu hyvä tähän tarkoitukseen?

osallistuisitko saastohaasteeseen

Muita säästöideoita?

Olen itse tehnyt itselleni kolikkohaasteen. Kolikkohaasteessa siirrät kaikki kolikot kukkarostasi sunnuntaisin possuun ja lasket vuoden kuluttua paljonko sinne on kertynyt 52 viikossa. Tämä myös motivoi nostamaan rahaa ja käyttämään käteistä. Itse yllätyin loppusummasta, jonka olin huomaamatta säästänyt kolikoilla. Käytin toki kolikkoja viikon aikana maksuvälineenä, mutta sunnuntaina ”ylimääräiset” päätyivät possuun. Näillä sain maksettua pienimuotoisen matkan itselleni.

Mitä jos säästät suoraan rahastoihin? Näin minä toimin. Nordnetin kautta saat kätevästi suoraveloituksella siirtymään tililtäsi halutun summan kuluttomiin indeksirahastoihin. Minimisijoitus on 15 €/kk. Kun annat rahojesi olla siellä koskemattomana, kasvaa pottisi ajan mittaan korkoa korolle -periaatteen mukaisesti isommaksi ja isommaksi. Käy tutustumassa Nordnetin Indeksirahastoihin tästä tai perehdy Sijoittaisitko Nordnetin Indeksirahastoihin -artikkeliin tästä.

Haasteet kuulostavat helpoilta ja yksinkertaisilta ja tällaisiahan ne ovatkin. Kuin huomaamatta, lähes itsestään ja helposti saat hyviä tuloksia aikaan.

Osallistuisitko säästöhaasteeseen?

Vaikuttiko joku yllä mainituista houkuttelevalta? Oletko aiemmin osallistunut säästöhaasteisiin? Miten onnistuit? Oletko tehnyt saman uudestaan? Tutki mikä on mieleisesi ja haasta itsesi testaamaan. Näin aion toimia itsekin ja kuin huomaamatta kasassa on rahaa matkusteluun, sijoittamiseen tai johonkin isompaan hankintaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.