Katja Meriläinen Airbnb Master Class

Paranna Airbnb tulojasi Master Classin avulla

Paranna Airbnb tulojasi Master Classin avulla | Koulutus saatu @katja_kristiina.

Lähditkö innoissasi Airbnb hostiksi, mutta jonkin ajan kuluttua huomasit, ettei se oikein tahdo lyödä leiville? Jotta Airbnb aidosti tuottaa sinulle tuloja, tietyt prosessit on oltava kunnossa. Näiden prosessien hiomiseen saat apua Katja Meriläisen Airbnb Master Classista. 

Osallistuin Katjan Master Classiin, koska halusin saada enemmän ymmärrystä ja näkemystä kuinka Airbnb:n avulla voidaan tienata rahaa. Katja itse suosii maailmanlaajuisen Airbnb:n vuokrausalustan käyttöä ja koulutuksen sisältökin painottuu Airbnb -alustan käyttöön hyvin vahvasti.

Erityisen arvokkaana ja hyödyllisenä pidin Katjan suosimaa hinnoittelustrategian läpikäyntiä ja miksi hän suosii pitkiä (yli kuukauden) varauksia lyhyiden varausten sijaan. Tämä oli erittäin silmiä avaava ja sellainen, jota en itse olisi osannut ajatella ilman tätä koulutusta, Airbnb -toimintahan mielletään nimenomaan lyhytvuokraukseksi.

Koulutuksessa nousi esiin myös rahanarvoinen vinkki Airbnb -alustan peruutusehdoista. Yksi näistä peruutusehdoista hyödyttää sekä majoittujaa että majoittajaa, mikä puolestaan vähentää vääntöä majoittujan kanssa siitä oliko perusteltu syy peruuttaa varaus ja täytyykö rahoja palauttaa vai ei. 

Katja käy läpi mitä vahinko- ja ongelmatilanteita hän on kohdannut omissa kohteissaan ja miten hän on asiat ratkaissut. Yksi Katjan käyttämä suoja mahdollisten vahinkojen varalle on Airbnb tarjoama maksuton AirCover -palvelu, vuokranantajan kotivakuutuksen lisäksi. Master Classissa käydään hyvin läpi millaisesta vahingosta voi hakea korvausta ja mistä taas ei, sekä yleisesti miten AirCover- palvelu toimii ja miten hakea korvausta sen kautta.

Verotukselle on myös oma osionsa. Katja painottaa, ettei ole veroasiantuntija, mutta erittäin hyödyllisiä ja rahanarvoisia vinkkejä tästäkin osa-alueesta saa itselleen irti. Käydään läpi muun muassa vähennyskelpoisia kuluja, majoitustoiminnan alv-velvollisuutta ja kannattaako vuokraus yrityksen kautta. 

Kun toiminta laajenee, koulutuksen loppupuolella käydään vielä lyhyesti läpi miten saat tarvittavat prosessit kuntoon, tiimin rakentamisesta ja miten eliminoit yleisimmät pullonkaulat.  

Koulutuksen avulla pääset nopeammin parempiin tuottoihin ja vältät isoimmat sudenkuopat. Heille, joilla on jo Airbnb-kohde, koulutus auttaa optimoimaan omaa nykyistä toimintaa ja parantamaan omia tuloksia. Voit ottaa opit käyttöösi askel askeleelta ja nauttia lopputuloksista.

Mistä Master Class koulutus koostuu?

Airbnb Master Class sisältää kaksi kolmen tunnin luentosessiota ja Q&A-osio koulutuksen loppupuolella. Livevalmennukseen osallistuneet saivat kysyä tarkentavia kysymyksiä koko esityksen ajan. Osallistujilla heräsikin oikein hyviä kysymyksiä, mikä tuo lisäarvoa tähän koulutukseen. 

Koulutuksen lisäksi tulee iso nippu materiaalia ja käytännön työkaluja omaan Airbnb toimintaan. Koulutuksen oheismateriaaleja saa vapaasti hyödyntää omassa Airbnb vuokraustoiminnassa. 

Koulutuksen materiaaleihin kuuluu:

  • check-in ja check-out ohjeet
  • talon säännöt 
  • kaluste- ja tarvikelista
  • siivoustarvikelista
  • siivousmanuaali ulkopuolisia siivoojia varten

Check-in ja Check-out ohjeet sekä talon säännöt ovat valmiiksi englanniksi vieraita varten, jotka on myös helppo kääntää suomen kielelle niin halutessaan.

Kaluste- ja tarvikelista sekä siivoustarvikelista ovat sinun omaan käyttöösi tarkoitettuja listoja. Näin muistat jokaisen kohteen kalusteiden, käyttötarvikkeiden, sisustusesineiden, siivoustarvikkeiden ym. tiedot ja ostopaikat. Tämä helpottaa siinä vaiheessa, jos vieras ilmoittaa tai huomaat itse, että kohteesta jotain on mennyt rikki tai puuttuu, listan avulla tiedät, mistä lähdet hankkimaan korvaavan tuotteen tilalle. 

Saatat pitää myös tästä artikkelista: Miten opiskelet asuntosijoittajaksi?

Siivousmanuaalista on hyötyä siinä vaiheessa, jos Airbnb toimintasi laajenee ja tarvitset apukäsiä kohteiden siivouksissa. Toki myös silloin, jos sinulla on vain yksi kohde ja sinulle tulee yllättävä tilanne esim. sairastuminen tai suunniteltu loma, jolloin tarvitset tuuraajaa itsellesi. 

Airbnb-siivous eroaa myös jonkin verran tavallisesta kotisiivouksesta ja siinä on muutamia seikkoja, jotka tulee ottaa eri tavalla huomioon kuin normaalissa siivouksessa. Tämänkin vuoksi siivousmanuaali on erinomainen työkalu ulkopuoliselle siivoojalle, mistä hän voi katsoa, että kaikki oleellinen on tullut tarkistettua ja siivottua. 

Airbnb Master Classin rinnalle on tänä vuonna 2024 tullut myös Master Class Plus+, joka sisältää myös henkilökohtaista valmennusta.

Paranna Airbnb tulojasi Master Classin avulla

Kouluttajasta

Katja on 35-vuotias helsinkiläinen täysipäiväinen asuntosijoittaja, joka on saavuttanut seitsemän vuoden Airbnb urallaan taloudellisen riippumattomuuden. Hänellä on kohteita Espoossa, Vantaalla ja Helsingissä ja kohteet ovat isompia kuin yksiöitä. Hänellä on kokemusta yli 2000 Airbnb hostauksesta. 

Katja kertoo rehellisesti ja avoimesti omista Airbnb kokemuksistaan, niin hyvässä kuin pahassa. Hän tuo esiin Airbnb toiminnan haasteet ja ongelmat sekä parhaat strategiat ja vinkit, mitä hän on kokenut omassa vuokraus ja hostaus toiminnassaan.

Katjaa on helppo ja vaivatonta kuunnella, hänellä on selkeä ja johdonmukainen tyyli edetä läpi valmennuksen. Hän on koulutukseltaan opettaja sekä kauppatieteiden maisteri, joten sekin kertoo hänen ammattitaidostaan valmentaa. 

Omat oivallukset Master Classista

Ensimmäisen kerran kuulin Katjan järjestämästä Airbnb valmennuksesta kesällä 2023. Olin jo innoissani ilmoittautumassa mukaan, mutta sitten koin, että aika ei ole vielä oikea, koska minulla ei itselläni ole vielä Airbnb kohdetta, saatika sijoitusasuntoa. Toisen kerran kun Katja avasi ovet valmennukseen syksyllä 2023 päätin ilmoittautua mukaan ja kertoa myös sinulle kokemuksistani, näin aloittelijan silmin. 

Olen saanut hurjasti oppia ja tietoa käytännön asioista, monesti tieto lisää tuskaa, mutta tässä kohtaa koen sen tuovan varmuutta ja parempaa tietämystä siitä mitä tulee odottaa, kun laittaa oman kohteen Airbnb-vuokraukseen. Moni asia, mitä itse ajatteli ennen koulutusta on kumoutunut koulutuksen jälkeen. 

Esimerkiksi millainen on hyvä Airbnb-kohde? Ajattelin, että helpoin, vaivaton ja järkevin kohde Airbnb asunnoksi olisi yksiö, mutta koulutuksen jälkeen olen eri mieltä ja katsontakanta on muuttunut. Yksiöt soveltuvat erilaisiin tarpeisiin kuin esimerkiksi kaksiot tai kolmiot. Asioita on hyvä muistaa myös miettiä omasta näkökulmasta, miten itse haluaisit majoittua missäkin tilanteessa?

Myöskään näitä asioita en olisi osannut ottaa yhtä hyvin huomioon ilman tätä kurssia: 

  • Mitä kalustoa ja varustelua kannattaa kohteeseen hankkia ja mitä taas ei?  
  • Miten erottautua massasta ja kuinka tärkeää se on? 
  • Mikä on majoitustoiminnan ja vuokraustoiminnan ero?
  • Milloin alv 10% pitää maksaa?

Jonkin verran koulutuksen asiat painottuivat pääkaupunkiseudulle ja asioita katsotaan siitä näkökulmasta ja esimerkiksi majoittujille tarkoitetut ohjeet ovat englanniksi. Omassa kotikunnassa on enempi suomalaisia turisteja kuin ulkomaalaisia, toki heitäkin, mutta ei niin paljon kuin esimerkiksi Helsingissä. Ohjeet on kuitenkin helppo itse kääntää suomeksi niin halutessaan ja itse runko ohjeille on valmiina. 

Kaiken kaikkiaan koulutuksesta jäi käteen hurjasti tietoa ja hyödyllistä materiaalia, joita lähden heti hyödyntämään askel askeleelta kun uskallan itse heittäytyä Airbnb -maailmaan. 

Airbnb Master Class avaa ovensa jälleen 20.2.2024 ja on 8 viikon pituinen koulutus, johon kuuluu näiden yllä olevien luentojen lisäksi etätapaamisia sekä yhteinen lopputapaaminen Helsingissä 13.4.2024. Kaikista koulutusmateriaalista tulee tallenne vähintään vuodeksi käyttöösi. Tämän rinnalle Katja on lanseerannut Airbnb Master Class Plus+ mihin kuuluu enempi henkilökohtaista tukea ja valmennusta sekä oma suljettu Facebook tai Whatsapp -ryhmä.

airbnb