parhaat kirjavinkit sijoittamiseen ja talouteen

Parhaat kirjavinkit sijoittamiseen ja talouteen

Kiitos, kun jaat eteenpäin

Parhaat kirjavinkit sijoittamiseen ja talouteen | Näiden kirjavinkkien avulla pääset mahdollisimman laajasti jyvälle eri sijoitusmuodoista. Suomalaista sijoituskirjallisuutta on nykypäivänä tarjolla paljon enemmän kuin ennen. Näillä teoksilla pääset hyvin kärryille niin omasta taloudestasi ja sen manageroinnista, asuntosijoittamisesta, osake- ja pörssimaailmasta kuin kryptosijoittamisestakin.

Olen listannut parhaat kirjavinkit sijoittamiseen ja talouteen vuodelle 2023, tästä voit poimia omaan sijoitustaipaleeseen sopivammat teokset:

OMA TALOUS

Hyviä teoksia oman talouden ymmärtämiseen, haltuunottoon ja vaurastumiseen löytyy alla olevista kirjoista. Ensin sinun täytyy saada talousasiat jäsenneltyä päässä: sisäistettyä missä olet nyt ja mihin olet menossa. Ennen kuin ostat sijoitusasunnon tai vaikka öljyosakkeita.

rikasisakoyhaisa
Rikas Isä Köyhä Isä (Robert Kiyosaki)

on klassikkoteos, josta olisi hyvä aloittaa. Kirjan tarina on itsessään jo loistava. Kirjassa pohditaan teetkö työtä rahasta, kun tärkeintä olisi saada raha tekemään työtä puolestasi. Aiheina myös millaisia vastuita sinulla on ja vievätkö ne vain enemmän rahaa taskuistasi. Kirjan lukemalla selviää miten kehität taloudellista älykkyyttäsi menestyäksesi.

vaurastukuinnainen
Vaurastu kuin nainen (Moona Laakso, 2021)

Sijoittamisesta on tullut suosittua ja trendikästä myös naisten keskuudessa yhä enenevissä määrin ja se näkyy myös kirjallisuudessa. Moona on haastatellut 12 menestynyttä suomalaista naista kirjaansa ja kysyy heiltä, miten he ovat vaurastuneet. Miten he ovat kasvattaneet omia tuloja sekä omaisuutta. Kirja inspiroi ottamaan oman talouden haltuun ja ajattelemaan sekä unelmoimaan isommin. Kirjaan on haastateltu nämä ihastuttavat naiset: Paola Suhonen, Vappu Pimiä, Jutta Larm, Minna Parikka, Natalia Salmela, Yacine Samb, Laura Tarkka, Rafaela Seppälä, Jasmin Hamid, Marja-Leena Haapanen, Terhi Majasalmi sekä Maria Friström.

warrenbuffett
Vaurastu kuin Warren Buffett (Mika Hyttinen)

Warren Buffett on maailman tunnetuin ja menestynein sijoittaja. Kirjassa tutkitaan mikä on hänen salaisuutensa ja puhutaan hänen sijoittajan urastaan. Hänen erilainen katsontakanta ja näkemyksensä löytyvät kirjasta myös. Pääset maailman menestyneimmän sijoittajan kanssa samalle sohvalle ostamalla kirjan itsellesi.

ASUNTOSIJOITTAMINEN

Mikäli olet kiinnostunut asuntosijoittamisesta, löytyy aiheesta muutama klassikkoteos Suomeksi. Suosittelen lämpimästi lukemaan molemmat ennen kuin otat suurempia askeleita asuntosijoittajan urallasi, näin vältyt varmasti isoimmilta sudenkuopilta asuntosijoittamisen alkuvaiheessa.

ostavuokraavaurastu
Osta, vuokraa, vaurastu (Joonas Orava, Olli Turunen)
antaa tarkkoja neuvoja, miten sijoitusasuntomarkkinoihin tutustutaan ja miten niihin asuntoihin sijoitetaan. Tärkeää on myös tietää mitä sinun pitää ottaa huomioon asuntoa ostettaessa (mm. vuokratuoton laskeminen paikkakunnan valitseminen jne.) sekä vuokrattaessa, hallinnointia ja remontointia unohtamatta. Tämän kirjan avulla pääset asuntosijoittamistiedon ytimeen.
sijoitaasuntoihin
Sijoita Asuntoihin (Marko Kaarto)

sisältää paljon esimerkkejä. Kirjassa käydään läpi mm. 10 reseptiä menestyksen makuun, neljä tapaa sijoittaa asuntoihin, strategian luominen sekä puhutaan remonteista ja arvonnoususta, hinnoittelusta sekä flippaamisesta (osta, remontoi, myy). Osta oma Sijoita asuntoihin -kirjasi ja pääset huipputietoon käsiksi.

OSAKESIJOITTAMINEN

Näillä teoksilla pääset hyvin alkuun osakesijoittamisen maailmaan, hyvin selkokielellä kirjoitetut teokset auttavat ymmärtämään miksi osakesijoittaminen kannattaa.

mitensijoitanporssiosakkeisiin
Miten sijoitan pörssiosakkeisiin (Seppo Saario)

Kirjaa kutsutaan myös pörssiraamatuksi. Se taitaa kertoa jo jotain kirjasta. Se on Suomen myydyin sijoitusopas ja uusin, kokonaan uudistettu 17. painos ilmestyi 2020. Kirja kertoo selkeästi ja ymmärrettävästi pörssin maailmasta, pörssiin sijoittamisesta. Kirjassa toki on syvällisempääkin tietoa. Tämä pörssiraamattu tulisi löytyä jokaisen sijoittajan kirjahyllystä.

sijoittajaksi7paivassa
Sijoittajaksi 7 päivässä (Merja Mähkä)

Suoritettuasi tämän kirjan 7 päivän ohjelman, olet valmis ostamaan ensimmäisen osakkeesi tai rahastosi. Tämä kirja on sijoittamisen ABC kirja, helppolukuinen ja helposti ymmärrettävä joka sopii jokaiselle aloittelevalle sijoittajalle. Tämän teoksen avulla on helppo lähteä liikkeelle varmoin ottein. Kirjassa ei ole monimutkaisia koukeroita tai pelkkää pörssijargonia.

KRYPTOSIJOITTAMINEN

Uuden sukupolven yksi sijoitusmuoto. Lohkoketjuteknologia on tulevaisuuden toinen internet, tästä et varmasti halua jäädä paitsi. Ottamalla tämän teoksen haltuun, pääset tutustumaan lohkoketjun ihmeelliseen maailmaan ja tiedät paljon enemmän kuin moni muu.

lohkoketju
Lohkoketju: Tiekartta päättäjille (Antti Innanen, Mikko Eerola, Juha Viitala, Patrik Elias Johansson)

Kryptovaluuttaan sijoittaminen on monelle vielä vieras laji, mutta tästä selkokielisestä kirjasta pääset jo hyvin perille perusajatuksesta ja lohkoketjuteknologian hienoudesta. Tiesitkö, että monet yritykset ja valtiot hyödyntävät lohkoketjuteknologiaa omissa toiminnoissaan? Saat paremman ymmärryksen Bitcoinista ja virtuaalivaluutoista tämän lohkoketju kirjan avulla. Sekä ymmärrät mitä kaikkea lohkoketjuteknologia todella mahdollistaa. Näihin peruskysymyksiin saat vastauksen; mikä on lohkoketjuteknologia, mihin lohkoketjuteknologiaa käytetään, miten lohkoketju toimii?

Parhaat kirjavinkit sijoittamiseen ja talouteen

Näiden kirjojen lisäksi suosittelen katsomaan myös varallisuusvalmentajien Terhi Majasalmen ja Minna Nikulan työkirjat täältä, minulta löytyy nämä kaikki hyllystäni. Toivottavasti tämä artikkeli antoi sinulle hyviä lukuideoita. Lukemalla 15 minuuttia päivässä, olet vuodessa lukenut jo reilut 90 tuntia. Työajaksi muutettuna se tarkoittaa, että olisit käyttänyt 2,5 viikkoa työpaikallasi vain lukien kirjoja.

Parasta kirjoissa on se, että niihin voi palata milloin vain. Olen lukenut tietyt kirjat moneen kertaan. Omiin kirjoihin voi tehdä merkintöjä tai kiinnittää post it -lappuja tärkeisiin kohtiin. Toki kirjoja löytyy ilmaiseksi myös kirjastoista. Itse tykkään fyysisistä kirjoista juurikin sen vuoksi, että niihin voi tehdä omia merkintöjä niin halutessaan ja kun ne ostaa omaksi niin ei ole kiire palauttaa kirjaa takaisin kirjastoon tai kaverille. Mukavia lukuhetkiä!

Lisää kirjavinkkejä löydät tästä artikkelistani: Vaurastuminen: Top 5 kirjavinkit

Kiitos, kun jaat eteenpäin

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.