Puhelintreffit Rahakaverin™ kanssa

Puhelintreffit Rahakaverin kanssa

Kukas se Rahakaveri nyt sitten on? Miten pääsee puhelintreffeille Rahakaverin kanssa? Varapuun All Access™ -jäsenyyteen kuuluu 120 minuuttia omien asioiden pohdintaa, sparrausta ja mentorointia Rahakaverin kanssa.

Puhelintreffit Rahakaverin™ kanssa

Rahakaveri on henkilökohtainen mentorisi, jonka puoleen voit kääntyä kahden tunnin verran ensimmäisen jäsenyysvuotesi aikana. Varapuulla on useita Rahakavereita. Monella heistä on erityinen osaamisala, esimerkiksi asuntosijoittaminen ja voit valikoida Rahakaverisi omien tarpeidesi mukaan. Päätin valita ensimmäiseksi tunniksi kaverikseni Juhana Mäkilän.

Hänellä on vuosien kokemus Varapuulla, laaja osaaminen ja näkemys moneen asiaan ja pidin häntä omaa alkutaipalettani varten parhaimpana henkilönä. Olisimme toki voineet sopia tapaamisen myös kasvotusten, mutta tuo noin 400 kilometrin välimatka olisi ollut vähän liikaa.

Pohdin toki aluksi, että säästäisin mentorointia jäsenyysvuoteni loppupuolelle, kun tietotaitoni on kehittynyt enemmän ja osaisin ehkä kysyä oikeampia kysymyksiä. Ajattelin, että en ehkä saa irti Rahakaverista niin paljoa tässä vaiheessa vaurastumisen polkuani. Todellisuudessa se oikea hetki Rahakaverin treffeille oli juuri nyt.

Mitä sain irti?

Sopiessamme Zoom-treffejä, Juhana pyysi jo etukäteen laskemaan ja selvittämään oman talouden luvut. Ja kyse ei ole nyt lonkalta heitetyistä luvuista vaan toteutuneista talouteni luvuista. Jos arvaa taloutensa tulot ja menot, on lopputuloskin pelkkä arvaus. Jääkö jotain, meneekö Visalla pitkäksi kuukausittain? Mietin myös mihin haluan apua ja mihin haluan päästä rahan kanssa (tulojen määrä, nettovarallisuus jne.).

Mulla oli luvut laskettuna ja selvillä se, mihin halusin mielestäni mennä. Tunnin keskustelu johdatteli miettimään syvällisemmin asioita. Onko kyse vain pilviin piirretyistä ja universumiin heitetyistä haaveista vai pitäisikö oikeasti laskea paperilla ja kynällä, miten mikäkin asia voisi toteutua, mitä etappeja matkan varrella on ja minkä verran pääomia vaaditaan. Millä mallilla elämäni olisi esim. 50-vuotiaana ja mitkä askeleet vievät haluamaani suuntaan?

Puhelintreffit Rahakaverin™ kanssa tuottivat tulosta. Harkintaani tuli vielä tilin tai kahden avaaminen, jotta rahat olisivat vielä selkeämmin eri kategorioiden alla.  Tärkeimmäksi nousi kuitenkin suunnitelman tekeminen. Mitä haluan 10 vuoden kuluttua tai millainen tilanne pitäisi olla 20 vuoden kuluttua.

Aikataulut ja tilanteethan elävät matkan varrella, mutta ellei ole mitään kirjallista suunnitelmaa, ei ehkä tule minkäänlaista matkaakaan. Tai matka ei ainakaan vie sinne suuntaan tai lopputulokseen kuin itse haluaisi. Mitä tuon 10-vuoden matkan aikana olisi pitänyt tapahtua, että olisin päätynyt sinne minne haluan. Tästä eteenpäin teen listoja, jotka ovat markkereita matkani etenemistä.

Sain tehtäväksi laatia Excel-talukon nettovarallisuudestani – sopii mulle. Työstin tätä kohtaa heti puhelun päätteeksi. Huomasin nettovarallisuuden olevan yllättävänkin suuri. Ja suurenee kuukausi kuukaudelta, kun lainat hupenevat ja rahaa kertyy säästöön ja sijoituksiin. Ei huono itsetunnon nostaja!

Loppujen lopuksi…

…olen erittäin tyytyväinen, että sovin Rahakaverin kanssa treffit juuri nyt. Sain pohdittavakseni juuri niitä asioita, jotka tällä hetkellä estävät eteenpäin menemisen tai jumittavat jollain tasolla tai jonkin asian suhteen. Sivusimme myös asuntosijoittamista ja sain muutaman uuden näkökulman myös siihen – ei huono. Mielenkiintoista nähdä minne tämä puhelun perusteella tehdyt jatkotoimenpiteet vievät!

Suosittelen lämpimästi Rahakaveria heti alussa. Joskus tilanne voi vaatia koko kaksituntisen kerrallaan. Voit halutessasi säästää toisen tunnin myöhemmäksi ja jatkaa saman kaverin kanssa tai ottaa keskustelukumppaniksi jonkun toisen alan osaajan.

Lisätietoja All Access -jäsenyydestä saat Varapuun toimistolta.


  • Teen yhteistyötä Varapuun kanssa, mutta en saa komissiota tämän tekstin kirjoittamisesta. Suosittelen tuotteita ja palveluita, joita itse käytän ja joihin olen tyytyväinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.