rahaa sijoittamiseen kilpailuttamalla

Rahaa sijoittamiseen kilpailuttamalla

Rahaa sijoittamiseen kilpailuttamalla | Julkaisu sisältää affiliatelinkkejä, linkit merkitty *-merkillä.

Eikö sinulla ole rahaa sijoittamiseen vai meneekö kaikki raha välttämättömyyksiin? Voisitko kilpailuttaa juuri näitä kodin välttämättömyyksiä? Vakuutukset, sähkö, puhelin- ja nettiliittymät tai lainasi? Säästyvän summan voisit sijoittaa ja laittaa tuottamaan esim. Nordnetin indeksirahastoihin.

Miten saada
rahaa sijoittamiseen kilpailuttamalla?

Vakuutukset

Millaisia vakuutuksia sinulla on? Tarjoaako työnantajasi tai liittosi jotain vakuutuksia? Onko sinulla päällekkäisyyksiä vakuutuksissasi?

Vakuutusyhtiöiden välillä on suuria hintaeroja. Vakuutusten vertailu on välillä haastavaa. Aina ei ole niin helppoa ottaa selvää eri vakuutusten sisällöistä ja korvattavuuksista. Joskus sinulla saattaa olla kauan sitten otettu vakuutus, jossa ehdot ovat paljon nykyvakuutuksia paremmat.

Itse kilpailutin juuri autovakuutuksen ja säästin n. 120 € vuodessa eli kuukausikohtaisesti n. 10 €. Huomasin myös kotivakuutusta maksaessani, että siihen sisältyi automaattisesti (?) ulkomaan matkatavaravakuutus. Tällä hetkelle se on täysin turha ja tuo vakuutus meillä on jo hoidossa muuta kautta. On tullut maksettua muutama vuosi turhasta (onneksi ei kyse ollut suurista summista).

Itse emme voisi siirtää lastemme vakuutuksia toiseen yhtiöön, koska vakuutukset on otettu ennen syntymää ja sairaudet mitkä ovat nyt käyneet ilmi suljettaisiin uudessa yhtiössä vakuutuksen ulkopuolelle.

Ota vakuutusasiakirjat nenäsi eteen ja soittele eri vakuutusyhtiöt läpi. Tarkista myös saatko työsi kautta alennusta jostain tietystä vakuutusyhtiöstä. Ja toisaalta pohdi menetätkö jotain keskittämis- tai muita etuja, jos siirrät esim. vain osan vakuutuksistasi toisaalle.

Sähkö

Sähkön hinta koostuu varsinaisesta sähkömaksusta ja sähkön siirtomaksusta. Et voi kilpailuttaa siirtomaksua, mutta sähkön voit. Samalla voit myös valita haluatko ekologisemmin sähköä, kuten vesi-, aurinko- tai tuulivoimalla tuotettua sähköä. *Jos 100% vihreä sähkösopimus kiinnostaa, tutustu Nordic Greenin valikoimaan tästä. Nordic Greenillä on käytössä myös mobiilisovellus, jonka avulla voit seurata sähkönkulutustasi ja arvion paljon kulutus tulee olemaan kuukauden aikana. Näet päivän spot-hinnat, voit tarkastella sähkölaskujasi, ladata sähköautoasi älylatauksella sekä näet paljonko aurinkopaneelisi tuottavat.

Katso sähköyhtiötä vaihtaessa kiinteän kuukausimaksun määrä ja sopimuksen pituus sekä muut mahdolliset lisäehdot. *Itse kilpailutin sähkön viimeksi kilpailuttaja.fi-palvelun kautta, josta sain hyvän määräaikaisen sähkösopimuksen vuodeksi eteenpäin. Kilpailutus sujui käden käänteessä, muutamalla klikkauksella.

Lisää sähkön säästämisestä voit lukea postauksesta: 12 tapaa säästää sähköä kotona.

kilpailuttaja

Puhelin- ja nettiliittymät

Millaisen liittymän oikeasti tarvitset? Lähetätkö paljon viestejä tai soitteletko paljon? Pitääkö sinulla olla supernopea netti ja rajaton määrä puheluita ja tekstareita? Onko lapsillasi samanlaiset liittymät kuin sinulla? Pärjäisivätkö he halvemmilla ja hitaammilla?

Kilpailutan puhelin- ja nettiliittymän vuosittain, kun edellinen sopimus on päättymässä. Tänä vuonna unohdin ja jouduin maksamaan aika suolaista kuukausihintaa joitain viikkoja. Merkitse siis kalenteriisi koska liittymäsi sopimus on päättymässä.

Joissain firmoissa saattaa olla jopa parin vuoden määräaikainen sopimus ja joissain ei ole minkäänlaisia rajoituksia. Uuden liittymän (vaikka numero säilyy) avausmaksun suuruus voi vaihdella myös yhtiöittäin.

moiliittyma

Lainat

Lainojen marginaaleissa voi olla suuria eroja kuten myös pankkien palvelumaksuissa. Oma pankkisi varmasti haluaisi pitää sinut asiakkaana ja kilpailemaan sinusta, jos hommat ovat sujuneet hyvin.

Ennen kuin menet kilpailuttamaan lainasi, ota ensin selvää milloin viitekoron (esim. euribor) tarkistuspäivä on eli jos sinulla on 12 kk euribor ja se erääntyy vasta ensi vuoden puolella kilpailutusta tässä vaiheessa ei ole järkevää tehdä kun korot nousevat nyt kiihtyvää tahtia.

Kun kilpailutuksen aika tulee sinulle ajankohtaisesti niin tarkkaile vertaillessasi mm. laina-aikoja, marginaaleja, palvelumaksuja, palvelun laatua sekä mahdollisia muita hyötyjä (bonuksia, alennuksia, tarjouksia tms.). Onko yhden kymmenesosan säästö sen arvoinen, että siirrät kaikki suoraveloitukset uuteen pankkiin ja ilmoitat uuden tilinumerosi esim. asiakkaillesi tai työpaikallesi.

Itse siirsin osan lainoistani toiseen pankkiin viime vuonna, koska sain sieltä parempaa palvelua ja henkilökohtaista neuvontaa. Marginaali ja palvelumaksut eivät olleet ihan samaa luokkaa kuin vanhassa, mutta tämä päätös oli erittäin kannattava kokonaisuutta ajatellen. Onko siis tärkeämpää hyvä pankkisuhde kuin se, että olet hampaat irvessä taistellut viimeisestäkin marginaalin sadasosasta

Asuntolainalaskuri – Laske sopiva asuntolaina ja kilpailuta pankit | Asuntolainalaskuri

Kilpailutus kannattaa

Rahaa sijoittamiseen kilpailuttamalla pitää usein paikkansa. Usein kilpailutus tuo tullessaan edullisemmat hinnat – ainakin määräajaksi. Netti on pullollaan eri asioita, joita voit kilpailuttaa. *Itse käytän Kilpailuttaja.fi -palvelua, jossa voi kilpailuttaa sähkösopimuksia, kännykkäliittymiä, autovakuutuksia sekä hotelleja ja lentoja helposti. Kilpailuta ja säästä.

Olisi oikein järkevää, että sijoittaisit säästyneet eurot. Näin ne voisivat tuottaa lisää esim. korkoa korolle -periaatteella. Jos taloudellinen puskurisi ei ole vielä kunnossa, kerrytä säästöilläsi puskurisi haluamaasi mittaan. Yksi helppo vaihtoehto on myös Nordnetin kuluttomat indeksirahastot, joihin pääsee mukaan 15 €:n kuukausisijoituksella.

Kilpailutusintoa!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.