Sijoittaisitko Nordnetin Indeksirahastoihin?

sijoittaisinko Nordnetin indeksirahastoihin

Mitä indeksirahastot ovat? Mitä kannattaisi valita ja millä perusteella? Millaiset kustannukset indeksirahastoissa on?

Mikä on Nordnetin Indeksirahasto?

Nordnetin Indeksirahastot ovat nimensä mukaan indeksirahastoja ja ne ovat täysin kuluttomia. Indeksirahasto on sijoitusrahasto, jossa ei tehdä manuaalisia osakevalintoja. Osakekorin sisältö on ennalta määritelty: kuinka monta prosenttia minkäkin alan osakkeita rahastossa on. Ostot tapahtuvat passiivisella automaatiolla.

Indeksirahastoja on neljä erilaista ja ne seuraavat vaihdetuimpien osakkeiden kehitystä. Nordnet Indeksirahasto Suomi seuraa Helsingin pörssin OMXH25-indeksiä eli 25 vaihdetuimman osakkeen kehitystä. Nordnet Indexfond Sverige seuraa Tukholman pörssin 70 vaihdetuimman osakkeen kehitystä. Nordnet Indexfond Norge seuraa Oslon ja Nordnet Indeksfond Danmark seuraa Kööpenhaminan pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen kehitystä. Superrahasto ei jaa osinkoja vaan sijoittaa osakkeista saadut osingot uudelleen.

Nordnetin Indeksirahaston hinnoittelu

Nordnetin Indeksirahastot ovat täysin kuluttomia. Merkintä- ja lunastuspalkkio, kaupankäyntipalkkio ja hallinnointipalkkio ovat 0 €. Mikäli valitset Ruotsin, Norjan tai Tanskan rahastoja, veloitetaan sinulta 0,25 %:n valuutanvaihtokulut ostaessa ja myydessä. Kuluttomuus on hyvä asia, sillä pitkällä aikavälillä tuottoon vaikuttaa usein eniten juuri rahaston kulut.

*Pääset tästä linkistä tutustumaan Nordnetin Indeksirahastoihin.

Kuukausisäästäminen

Nordnetin Indeksirahastoihin voi tehdä kuukausisäästösopimuksen. Sijoitettava minimisumma on vain 15 € per rahasto. Rahastoihin voit sijoittaa myös lapsillesi. Vanhempien täytyy täyttää muutamia liitteitä ja postittaa ne Nordnetille. Käsittelyn jälkeen lapsesi sivu voidaan liittää sinun sivustoosi.

Mitä pidempään jatkat sijoittamista, sitä enemmän pääset nauttimaan korkoa korolle -efektistä. Aluksi näyttää ja tuntuu siltä, että tuottoa ei tule juuri ollenkaan. Tässä vaaditaankin pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä.

Jos sijoitat 101 € /kk, tuotto-oletuksen ollessa 7 % vuodessa, on sinulla

 • 10 vuoden kuluttua 17 918 € (oman rahan osuus 12 120 €)
 • 20 vuoden kuluttua 53 165 € (oman rahan osuus 24 240 €)
 • 30 vuoden kuluttua 122 501 € (oman rahan osuus 36 360 €)
 • 40 vuoden kuluttua 258 895 € (oman rahan osuus 48 480 €)
 • 50 vuoden kuluttua 527 203 € (oman rahan osuus 60 600 €)

Verotus

Osingoista ei makseta veroa, koska ne sijoitetaan rahaston sisällä uudestaan. Pitkällä aikavälillä tästä tulee iso säästö sijoittajalle. Suomen ja Ruotsin indeksirahastot ovat verovapaita, mutta Tanskan ja Norjan tilanne verotuksen suhteen on erilainen. Veroasiat on hyvä tarkistaa etukäteen kyseisen rahaston tiedoista.

Pääomatuloveroa maksetaan voiton osuudesta, kun myyt rahastosi pois kokonaan tai osittain. Poikkeus on se, että myyt vuodessa alle 1000 €:lla, jolloin veroja ei tarvitse maksaa ollenkaan.

Omia kokemuksia

Olen avannut itselleni Nordnetin tilin noin vuosi sitten ja lapselleni puolisen vuotta sitten. Olen tehnyt kuukausisäästösopimuksen muutamiin rahastoihin sekä itselleni että lapselleni. Hyödynsin myös uuden asiakkaan edun ja ostin osakkeita edullisemmilla 3 € kuluilla. Etu on voimassa 3 kk rekisteröitymisestä.

Olen henkisesti valmistautunut siihen, että joskus kurssit nousevat ja joskus ne laskevat. Nousevan kurssin aikana saan ostettua vähän vähemmän rahastojani ja hintojen ollessa alempana, saan ostettua enemmän. En muuttele valittuja rahastoja, kuin tilanteissa, jotka olen sijoitussuunnitelmaani ennakolta määritellyt.

Sivut toimivat hyvin ja sisältävät paljon hyödyllistä tietoa uusille ja vanhoille sijoittajille. Mielenkiintoinen on Shareville-yhteisö, jossa voit keskustella, saada tietoa ja inspiraatiota menestyneiltä sijoittajilta. Traders’ Clubin videoilla pääset katsomaan asiantuntijoiden vinkkejä tulevasta ja katsauksia menneestä. Sivuilta löytyy myös blogi, #rahapodi-podcast ja Nordnetin koulu ja *pääset luomaan tunnukset ja tutustumaan yllämanittuihin tästä.

Sijoittaisitko Nordnetin Indeksirahastoihin?

Indeksirahastot sopivat piensijoittajille erittäin hyvin. Minimisijoitus on pieni ja kulut ovat 0 €. Osingot sijoitetaan uudestaan, joka lisää sijoittamisen mielekkyyttä pitkällä aikavälillä. Verotehokkuus on tärkeä osa sijoitustoimintaa Nordnetin Indeksirahastoissa.

Nordnetin Indeksirahastot ovat myös helppo tapa aloittaa sijoitustoiminta. Voit ostaa näitä indeksirahastoja myös lapsellesi. Rahastot ovat enemmänkin hitaasti kasvavia rahastoja, joten nopeaa kasvua ei ole odotettavissa. Toki ne voivat myös laskea. Mikäli mielit vauhtia ja vaarallisia tilanteita, ei Nordnetin indeksirahasto ole sinulle paras vaihtoehto.

Aina on hyvä miettiä, mikä on sinun kannaltasi paras tapa sijoittaa rahaa. Tärkeintä on kuitenkin se, että aloitat.

*Pääset luomaan tunnukset sivustolle ja aloittamaan sijoitustoiminnan tästä.

Lähteet:

https://www.nordnet.fi/fi/markkina/rahastot/

Sijoitusrahastot.org

Sisältää affiliatemarkkinointia, linkit merkitty *-merkillä.

7 thoughts on “Sijoittaisitko Nordnetin Indeksirahastoihin?

 1. Hei, hyviä ja tietoon perustuvia neuvoja ja juuri tuo kommentti “Mikäli mielit vauhtia ja vaarallisia tilanteita, ei Nordnetin indeksirahasto ole sinulle paras vaihtoehto.” kertoo sen, mitä rahastosijoittaminen on.

  Olen itse täysin aloittelija, vaikkakin jo 5-kymppinen mies, mutta siunaan sitä päivää, kun aloitin sijoittamisen ja kerroin siitä myös aikuiselle lapselleni.

  Hyvä sivusto, luen mielelläni, kiitos.

  -ukko-

  1. Hei, kiitos palautteestasi.
   Tärkeintä on tosiaan aloittaa ja edetä pala kerrallaan, tutustua eri sijoitusmahdollisuuksiin ja löytää vähitellen se oma mielenkiinnon kohde tai kohteet.

 2. Moi! Osaatko kertoa, että kun mulla on toi Handelsbankin USA indeksirahasto, jossa kulut olivat 0,20%, nii aiheuttaako tämä pitkällä tähtäimellä minulle pahasti kuluja, jos siellä on nyt joku 62€?

  1. Hei,
   mielestäni 0,2% kokonaiskulu ei ole suuri. Tarkista kuitenkin ettei siellä ole mitään muita piilokuluja (hallinnointi-, säilytys-, merkintä- tai lunastuspalkkioita).

 3. Asun Suomessa. Jos ostan Nordnet indexfond Sverige, verotetaanko mahd myynti eri tavalla kuin vastaava indeksirahas
  to Finland?

  1. Hei,
   myynti verotetaan pääomatuloveroprosentin mukaan Suomessa (30 % veroa 30 000 euroon asti ja 34 % siitä ylimenevästä osasta). Rahasto sijoittaa esim. saamansa osingot uudestaan automaattisesti eikä siitä synny kuluja asiakkaille.

  2. Kannattaa muistaa myös, että rahastoja/osakkeita voi myydä vuodessa kokonaissummaltaan 1000 eurolla eikä niistä tarvitse maksaa veroa.

Comments are closed.