Vaurastuminen: Top 5 kirjavinkit

5 vinkkia vaurastuttavaan kirjallisuuteen

Lukeminen on oiva tapa kehittää itseään, oppia uusia asioita ja saada uutta näkökulmaa. Mikäs sen mukavampi kuin lukea kesällä laiturinnokassa, rannalla tai riippukeinussa. Talvella tai sadepäivänä on hyvä käpertyä takkatulen ääreen.

5 vinkkiä vaurastuttavaan kirjallisuuteen

Asuntosijoittaminen on enenevää ihmismäärää kiinnostava ala ja siihen löytyy muutama kiva kirja. Verotus on aina ajankohtaista ja sen täydellinen suunnittelu olisi sijoittajan unelma. Oletko kiinnostunut vastuullisesta sijoittamisesta tai miltä kuulostaisi häviöiden ja tappioiden kääntäminen voitoksi?

Sijoita rahasi vastuullisesti (2021)

Uunituoreen kirjan omien rahojen vastuullisesta sijoittamisesta on kirjoittanut Kaisa Kurittu. Kirjassa opit tunnistamaan ja löytämään arvoihisi ja tavoitteisiisi sopivia, vastuullisia sijoituskohteita. Vastuullinen sijoittaja voi pohtia ilmastokysymyksiä ja muita ympäristöasioita, sosiaalisia tekijöitä tai yritysten hallintotapaa.

Jokainen sijoittaja valitsee oman strategiansa ja kirjan tarkoitus on saada sijoittaja ymmärtämään vastuullisen sijoittamisen eri puolia. Kirjassa on käyty läpi paljon eri pörssiyhtiötä ja rahastoja. Jos vastuullinen sijoittaminen kiinnostaa, on tämä sinun kirjavalintasi.

Sijoittajan verotus ja verosuunnittelu (2019)

Kirja on ihan ymmärrettävällä suomen kielellä kirjoitettu ja sopii myös maallikolle. Kirjassa on käyty läpi eri sijoitustuotteita: talletukset, joukkovelkakirjalainat, asunnot, osakkeet, sijoitusrahastot ja metsäomaisuus kuin warrantit, johdannaiset, kapitalisaatiosopimukset jne. ja niiden verotusta.

Kirjassa käydään läpi niin ostaminen, omistaminen kuin myyminenkin sekä verotus. Myös sijoitusyhtiön perustamista on avattu sekä varallisuuden siirtämistä seuraavalle sukupolvelle.

Asuntosijoittamisen lumipalloefekti (2021)

Harri Hurun ja Marko Kaarron uutuuskirja julkaistaan kesäkuulla. Jos asuntosijoittaminen on tuttua, olet lukenut jo *Osta Vuokraa Vaurastu sekä *Sijoita asuntoihin ja haluat siirtyä seuraavalle tasolle, suositukset menevät Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirjalle.

Siinä käydään läpi tarkemmin, miten mm. asuntosijoittamisen lumipalloefekti syntyy, miten sitä lumipalloa voi kasvattaa ja mitkä ovat asuntosijoittajan tärkeimmät tunnusluvut. Verosuunnittelu on kirjassa myös läsnä vipuvoimana kohti isompaa salkkua. Rakennuttajana toimiminen on niin ikään käyty läpi.

Vastoinkäymiset voimavaraksi (2020)

Holiday Ryan on yritysvalmentaja ja kirjailija. Kyseinen kirja on ollut menestysteos ja sitä on myyty yli 1 miljoonan kappaletta. Mitä jos voisit kääntää vastoinkäymiset voimavaraksi – oli kyse elämästä tai sijoittamisesta?

Hänen kirjansa perustuu antiikin ajan stoalaiseen filosofiaan. Elämän vastoinkäymisiä ei kannata ajatella vain negatiivisina asioina vaan niiden avulla voi kehittää itseään ja avata uusia mahdollisuuksia. Vaikeuksien kautta voittoon on monesti kuultu sananlasku. Vaikeudet kannattaa kirjan mukaan ajatella olevan tilaisuus tulla paremmaksi, vahvemmaksi ja kyvykkäämmäksi. Kirja sopii vallan hyvin myös sijoittajille.

Airbnb – ansaitse asunnoillasi (2020)

Joonatan Voltin kirjoittama, ainoa suomenkielinen Airbnb:stä kertova kirja on kattava infopaketti Airbnb-vuokrauksen jokaiseen vaiheeseen. Yksityiskohtaiset neuvot ovat kultaakin kalliimpia, jolloin sinun ei tarvitse opetella asioita kantapään kautta itse.

Toimivimmat vinkit on kerätty yli 20 majoittajalta, sijainti ja vakuutukset ja ongelmatilanteet on käyty kattavasti läpi. Vuokrausprosessi ja tarkistuslistat eri vaiheisiin sekä verotus ovat osa kirjaa. Mikä on Airbnb-majoittajan ”ilmainen lounas”? Lue kirja ja tiedät.

Joonatanin sivusto ja blogi sekä muuta tietoa Airbnb:stä löydät täältä.


Vaurastuttavat kirjat löydät kätevästi ja edullisesti Adlibriksestä:

*Sijota rahasi vastuullisesti

*Sijoittajan verotus ja verosuunnittelu

*Asuntosijoittamisen lumipalloefekti

*Vastoinkäymiset voimavaraksi

*Airbnb – ansaitse asunnoillasi


Lähteet:

Vastuullinen sijoittaminen: https://www.finsif.fi/mita-se-on/


Julkaisu sisältää affiliatemarkkinointia, linkit merkitty *-merkillä