Yksinkertaiset askeleet oman talouden hallintaan – kokeile 30 päivää ilmaiseksi

Yksinkertaiset askeleet oman talouden hallintaan – kokeile 30 päivää ilmaiseksi | Postaus sisältää affiliatelinkkejä, jotka merkitty *-merkillä. Lue lisää täältä.

Huomaatko pohtivasi näitä kysymyksiä:

 • Miten ottaa oma talous haltuun ja aloittaa oma vaurastumisen matka? 
 • Kuinka parantaa omaa taloudellista tilannetta?
 • Ahdistaako ainainen rahahuoli ja haluaisit alkaa elämään kevyempää elämää? 
 • Tuntuuko, että et tiedä yhtään mistä lähteä liikkeelle? 
 • Miten edetä kohti omaa taloudellista tasapainoa ja vaurautta? 
 • Mistä löydän kaiken tarvitseman tiedon?

Pään sisällä voi pyöriä monenlaisia ajatuksia, kun pohdit miten parantaa omaa taloudellista hyvinvointia tai miten päästä sijoittamisen alkuun. Monesti se myös turhauttaa ja on helpompi lakata vain ajattelemasta koko asiaa ja jatkaa elämää samaan malliin kuin ennenkin. 

Miltä kuulostaisi, jos kerron sinulle, että on olemassa yksi rahataidonvalmennus, jossa asiat kerrotaan kansantajuisesti, ilman vaikeasti ymmärrettävää sijoitusmaailman jargoniaa (=ammattikieli)? Voit osallistua siihen omalta kotisohvalta käsin tai ihan mistä vain löydät itsellesi sopivan paikan ja hetken. Omassa rauhassa, oman aikataulun mukaan. Valmennus on vieläpä superedullinen ja voit kokeilla sitä alkuun kuukauden veloituksetta.

Valmennus on nimeltään Varapuu Online, joka lanseerattiin vuoden 2021 lopulla. Alunperin nimeltään Varapuu TV, joten voit törmätä myös tähän vanhaan nimeen yrityksen kotisivuilla. Päävalmentajana Varapuussa toimii Mikko Sjögren, joka osaa kertoa vaikeatkin asiat ymmärrettävästi ja huumorilla höystettynä. Mikon lisäksi rahataidonvalmentajana toimii selkeäsanainen Petri Wirzenius ja asiat tulevat varmasti ymmärretyksi.  

Valmennus on toteutettu pääsääntöisesti verkkokurssina tallenteiden muodossa ja osa valmennuksista järjestetään myös online-livenä. Kaikki materiaali on kerätty yhdeksi kokonaisuudeksi Varapuu Onlineen. Ilmainen kokeilujakso on saatavilla tällä hetkellä vain Varapuun yhteistyökumppanien kautta, joten sitä ei voi hankkia suoraan heidän nettisivuiltaan. *Toimin Varapuun yhteystyökumppanina, joten pääset helposti alkuun klikkaamalla tästä.

Yksinkertaiset askeleet oman talouden hallintaan

MITÄ VARAPUU ONLINE PITÄÄ SISÄLLÄÄN?

Valmennus pitää sisällään yli 100 tuntia vaurastuttavia webinaareja, joiden sisältö uudistuu ja päivittyy säännöllisesti. Uutta materiaalia tulee kuukausittain kurssialustalle. Aiheet sopivat niin aloittelijalle kuin jo säästämistä ja sijoittamista harrastavalle.

Online-tapahtumat (yksi Online kerran kuukaudessa):

 • Rahailta Online + Q&A 
 • Asuntoilta Online + Q&A 
 • Bisnesilta Online + Q&A 
 • Kuukausittaiset webinaarit + tallenteet 

*Tarkat päivämäärät tuleville livevalmennuksille pääset katsomaan täältä rullaamalla sivun loppuun.

Verkkokurssina:

 • Rahataidonvalmennus, joka jatkuu kuukausittain (arvo 97 €)
 • Aloittavan sijoittajan selviytymiskurssi (arvo 97 €)
 • Varapuun Vastaisku Taloushuolille –verkkovalmennus (arvo 47 €) 

Tallenteena:

 • Rahailta Online tallenne (arvo 47 €)
 • Asuntoilta Online tallenne + markkinakatsaukset (arvo 47 €)
 • Bisnesilta Online tallenne (arvo 47 €)
 • Yli 50 Rahataito-webinaaria (arvo 97 €): TalousTiistaissa aiheena oma talous ja oma rahatarina, valmentajana Petri.
 • Yli 50 Sijoitustaito-webinaaria (arvo 197 €): TuottoTorstaissa aiheena sijoittaminen, miten sijoitetaan ja mitä tulee ottaa huomioon valitessa sijoituskohteita, valmentajana Mikko.
 • Yli 50 kirjareferaattia Varapuun suosittelemista kirjoista (arvo 97 €): Kirjareferaattikeskiviikkossa aiheena kirjat, jotka käsittelevät mm. menestymistä, vaurastumista, itsensä kehittämistä, onnellista elämää ja hyvinvointia. Referaattien tarkoitus on jäsentää kuulijoille kirjoista ne tärkeimmät pointit ja vinkit. Valmentajana Mikko ja Petri.

Tässä muutamia poimintoja kirjareferaattilistasta:

 • Tony Robbins – Raha – peli haltuun
 • Charles Duhigg – Tapojen voima
 • Stephen R. Covey – The 7 habits of highly effective people
 • T. Harv Eker – Secrets of the millionare mind
 • James Clear – Atomic Habbits
 • Richard Paul Evans – The 5 lessons a millionaire taught me
 • Jack Canfield – The success princibles
 • Atul Gawande – The checklist manifesto
 • Anu Tevanlinna – Hyvinvointia mielelläsi
 • Bodo Schäfer – Road to financial freedom
 • Jordan Peterson -12 elämänohjetta
 • Mika Pesonen – Säästäjästä sijoittajaksi
 • Maarit Lassander – Rahaviisaus
 • Dale Carnegie – Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa
 • Mikko Sjögren – Tunne Taloutesi

Valmennusten kokonaisarvo on yhteensä jopa 865 euroa.

*Kaikki tämä materiaali ja tieto on mahdollista saada yhdeksi kuukaudeksi (30 pv) ilmaiseksi kokeiluun tästä. Kokeilujakson jälkeen kuukausimaksu on 9,70 € kuukaudessa, joka veloitetaan automaattisesti, kunnes peruutat tilauksen. Tilauksen voi perua koska tahansa, ei sitoutumista tai määräaikaisuutta.

Lisää Varapuusta voit lukea täältä.

Mistä lähteä liikkeelle?

Koska valmennuksessa on paljon materiaalia, voi tulla tunne että ei tiedä mistä aloittaa. Joten olen jäsennellyt tähän alle mistä kurssista olisi hyvä lähteä liikkeelle sen mukaan missä elämänvaiheessa olet tällä hetkellä:

 • Jos olet vasta aloittamassa omien rahataitojen opiskelua, suosittelen sinua aloittamaan opiskelun Rahataidonvalmennus-verkkokurssista: Vaurastumisen perusteet moduulista. 
 • Jos sinulla on velkaa ja useita luottokortteja ja kaipaat tietoa kuinka maksaa lainat pois nopeammin, suosittelen aloittamaan kurssin Rahataidonvalmennuksen alta löytyvästä bonusmateriaalista: Velkamurskain jaksoista 1-3. Myös Varapuun Vastaisku Taloushuolille- verkkokurssin osa 5 – veloista eroon kannattaa ottaa kuunteluun.
 • Jos säästäminen on jo tuttua ja olet aloittamassa sijoittamista, paras kurssi mistä lähteä liikkeelle on Aloittavan sijoittajan selviytymiskurssi.
 • Jos olet jo edistyneempi sijoittamisen suhteen, suosittelen sinua kuuntelemaan online-tallenteet: Asuntoilta, Rahailta sekä Bisnesilta -valmennukset.

VARAPUU ONLINE JÄSENEKSI REKISTERÖITYMINEN

*Rekisteröityminen Varapuu Online jäseneksi onnistuu helposti tästä, sinun tulee syöttää vain oma sähköpostiosoite sekä pankkikortin numero. Tarkista ennen tietojen syöttämistä, että sinulle avautuu alla oleva näkymä (katso kuvakaappaus alla). Tarkista, että näkymässä lukee 30 päivää kokeiluversio.

Seuraavaksi sinun tulee luoda tili täyttämällä alla olevat tiedot:

Tämän jälkeen voit katsoa Mikon lyhyen tervetuloa-videon, missä kerrotaan miten saat parhaan hyödyn irti tästä valmennuksesta.

yksinkertaiset askeleet oman talouden hallintaan

Ensimmäinen kuukausi on maksuton, saat sähköpostiisi muistutusviesti pari päivää ennen ilmaisen kokeilujakson päättymistä ja sinun tulee itse muistaa irtisanoa jäsenyys. Voit myös jatkaa tilausta niin kauan kuin haluat ja saat kuukausittain uutta materiaalia kurssialustalle. Veloitus menee suoraan pankkikortiltasi samaan tapaan kuin esimerkiksi suoratoistopalvelut Netflixit ja muut. 

OMIA KOKEMUKSIA VARAPUU ONLINESTA

Varapuu Online toimii helppokäyttöisellä Kajabi-alustalla, jota voit käyttää niin nettiselaimen kautta kuin kännykkään ladattavan sovellusversio avulla. Varapuu Online kulkee siis mukanasi missä vain ja milloin vain, kätevää! Itse olen kahlannut melkein kaiken kurssimateriaalin läpi pääsääntöisesti lenkkipoluilla, siivotessa sekä töiden ohessa, vähän samaan tapaan kuin radiota tai äänikirjaa kuunnellessa. Osa materiaalista on helppo kuunnella näin, mutta toki osa materiaalista on hyvä kuunnella paperi ja kynä kädessä, muistiinpanoja tehden. Tämä vahvistaa paremmin omaa oppimista erityisesti niiden aiheiden tiimoilta mitkä ovat sinulle uutta ja haluat perehtyä aiheeseen syvällisemmin. 

Valmennus sopii ihan kaikille, oli sinulla sitten velkoja tai tienaat hyvin, mutta rahat ovat siitä huolimatta aina tilipäivän tullen loppu. Jokaiselle löytyy varmasti jotain, myös edistyneemmille sijoittajille, kattavasta valmennuspaketista! Kun ymmärtää paremmin rahan historiasta, omasta rahatarinasta sekä miten rahaa voidaan hallita taitavasti, on helpompi lähteä rakentamaan uutta pohjaa omaan talouteen ja lähteä manageroimaan omia rahojaan oikeaan suuntaan.

Erityisen arvokkaina pidän Online-live valmennuksia, jotka kuuluvat osana tähän valmennuspakettiin. Online livevalmennuksen lopussa on varattu tilaa kysymyksille ja kysymyksiä voi halutessaan kirjoittaa esityksen aikana chattiin ja niihin valmentajat vastaavat mahdollisuuksien mukaan valmennuksen lopuksi. Aion itse olla ehdottomasti mukana seuraavassa Asuntoilta – online valmennuksessa kuulemassa tämän hetken asuntomarkkinatilanteesta ja mahdollisesti esittämässä mieltä askarruttavia kysymyksiä. 

Oman osaamisen kehittäminen on paras sijoitus minkä voit itsellesi suoda ja tämä rahataidonvalmennus on pieni investointi omaan valmentautumiseen. Kuukauden ilmaisen kokeilujakson jälkeen jäsenyys maksaa vain 9,70 euroa kuukausi, mikä on erittäin pieni investointi näin kattavaan valmennuspakettiin. Alle 10 euroa kuukaudessa menee helposti kaikkeen muuhun, kuten herkkuihin tai kahvitteluun ihan huomaamatta, joten miksi et ennemmin investoisi tuon himpun verran alle 10 euroa omaan osaamisen ja omien rahataitojen kehittämiseen myös jatkossa? Näin edullista ja kattavaa rahataidonvalmennusta en ole löytänyt mistään muualta. 

Kun olet käynyt kaiken tämän materiaalin läpi, olet saanut aivan valtavasti tietoa ja nyt on vain kyse siitä miten hyödynnät kaiken tämän tiedon? Opiskelun jälkeen sinun on helpompi ottaa seuraava askel kohti konkreettista toimintaa ja vaurastumista. Tarvittaessa voit myös varata ilmaisen strategiapuhelun Varapuu Onlinen kautta, jossa voitte yhdessä Varapuu tiimin kanssa pohtia mitkä ovat sinun seuraavat askeleesi? *Tästä pääset eteenpäin, hyviä valmennushetkiä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.